Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyire karos a napi 5-6doboz...

Mennyire karos a napi 5-6doboz sör?

Figyelt kérdés
A parom mindennap megiszik ennyit. Hetvegen meg egy ki uveg vodkat is pedig gyogyszert is szed. Hogyan tudnam lebeszelni ezekrol nagyon aggodom erte :( A cigirol mar leszokott miattam, az unszolasomra. De ha megjegyzem h mennyit iszik es h szerintem nem egeszseges akkor megsertodik mert szerinte ez b@$70gatas. :( En nagyon felek h ettol baja lesz:(
2012. dec. 10. 00:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Apukám is így kezdte. Tavaly halt meg májzsugorodásban.
2012. dec. 10. 08:28
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

Hagyjuk az egyébként undorító és megalázó társadalmi megbélyegzést, alkoholista, stb. Ez felháborító! Ő is egy ember.

5-6 doboz sör/nap káros-e az egészségre?

V = 2500-3000ml

V/V% = 5 V/V% EtOH

V(EtOH) = 150 ml

ϱ (EtOH) = 0,789 g/ml

m = ϱ * V

m(EtOH) = 118,35 g

Tehát az a kérdés, hogy napi kb. 118,35 g etanol milyen mértékben káros a szervezetre.

Erre feltöltöttem neked egy részletet egy témával foglalkozó tanulmányból.

[link]

Ebből látszik, hogy ekkora alkoholfogyasztás:

113%-ra emeli az általános halálozást

152%-ra a rákos halálozást

69%-ra csökkenti a koronária megbetegedéseket

85%-ra csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedéseket

Tehát ennyi sört azért nem neveznék egészségesnek, de egy forró nyári napon nem probléma. Viszont a napi rendszeresség már inkább.

2012. dec. 10. 08:44
 13/19 anonim ***** válasza:
arról mit gondoltok, aki tizenévesen ugyanennyi kólát iszik?
2012. dec. 31. 04:09
 14/19 anonim válasza:

Leszokott a cigiről. Ez becsülendő!

Helyette viszont az alkoholhoz nyúl napi szinten...

Magyarul lecserélte a sz.art a f.osért...

Egyik rosszabb, mint a másik!

Nem szeretnék erkölcsi prédikációt tartani, mert én is rendszeresen fogyasztom mind a kettőt, de lehetne azért nekem is annyi eszem, hogy mértéket tartok :/

2016. okt. 24. 19:34
 15/19 anonim válasza:
34%
Dehogy alkoholista. Ez akkor a magyar férfiak 70%-ra igaz lenne. Én egész nap szellemi munkát végzek és minden este megiszok 4-6 sört, meg egy két whiskyt. Ez nem alkoholizmus, az ember így vezeti le a stresszt. Én ahogy végzek a melóvel elmegyek lefutok 7-8 km-t, haza érek, erkélyre kiülök, sör+cigi.
2020. dec. 9. 16:54
 16/19 anonim ***** válasza:

"Ez nem alkoholizmus, az ember így vezeti le a stresszt"

Nem a fenét. Próbáld csak ki, hogy egy hétig nem iszod meg a napi 4-6 sörödet és whiskeydet, aztán számolj be a tapasztalatokról.

2020. dec. 9. 18:39
 17/19 anonim válasza:
Múlt pénteken elfogyott itthon minden. Azóta csak tegnap ittam egy sört mert találtam a hűtőben. Nincs gondom azzal ha nincs alkohol. De jó hogy eszembe jutott, holnap bevásárolok :)
2020. dec. 9. 19:37
 18/19 anonim válasza:
Sziasztok! Igy 12 ev utan mit tapasztaltok, meg egyutt vagytok a 2012-ben emlitett parotokkal?
dec. 31. 01:01
 19/19 anonim válasza:
Aki heti hiszen megiszik akar 1 sort munka utan este, es ez rendszerre valik hogy csak minden heten egyszer, mar az is alcoholizmus!
dec. 31. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!