Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyire karos a napi 5-6doboz...

Mennyire karos a napi 5-6doboz sör?

Figyelt kérdés
A parom mindennap megiszik ennyit. Hetvegen meg egy ki uveg vodkat is pedig gyogyszert is szed. Hogyan tudnam lebeszelni ezekrol nagyon aggodom erte :( A cigirol mar leszokott miattam, az unszolasomra. De ha megjegyzem h mennyit iszik es h szerintem nem egeszseges akkor megsertodik mert szerinte ez b@$70gatas. :( En nagyon felek h ettol baja lesz:(
2012. dec. 10. 00:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
52%
A címhez hozzá szólva, a sör nem égetett szesz ezért nem káros. A vodka már nem igen tesz túl jót, ahogy a többi tömény sem. Ahhoz már nem tudok hozzá szólni hogy minden nap ennyit iszik.
2012. dec. 10. 00:25
 2/17 anonim ***** válasza:
47%

Hát ezeknek meg a cigiknek a kombója már kicsit durva. Ha ennyire addiktív személyiség, akkor szerintem a cigiről sem szokott le teljesen, csak max előtted nem gyújt rá... Egyébként a vodkából látszik, hogy valami nem stimmel, a sörrel nem lenne probléma. Én apum is megiszik több üveggel naponta, valaki úgy issza, mint az üdítőt. Attól nem lesz baja, viszont az a vodka már sejtet arra, hogy nem "üdítésből", hanem szenvedélyből fogyasztja.

Nem hiszem, hogy tudsz mit tenni... később az ilyen emberek lesznek hajlamosak odavágni az asszonynak, ha kéri, hogy ne igyon annyit... és ezt abból a képből mondom, amit te leírtál róla itt, egyébként nyilván nem ismerem... De azért gondolkodj el rajta, hogy jól választottál e.

2012. dec. 10. 00:25
 3/17 anonim ***** válasza:
56%

tévednek az előttem írók...barátom masszív alkoholista lett attól hogy naponta 5-6 sört megivott...először 2-3 utána 5-6 vége már 15 lett és ha nem kapta meg az adagját teljesen agresszív lett...

nem egészséges ennyi...gyógyszerrel ötvözve egyenesen méreg...

[link]

2012. dec. 10. 00:34
 4/17 anonim ***** válasza:
81%
Napi 5-6 doboz sör elfogyasztását alkoholizmusnak hívják.
2012. dec. 10. 00:43
 5/17 anonim ***** válasza:
36%
Én azért ennyi sörre nem mondanám, hogy nem ártalmas. Egy doboz esténként rendben van, sok vitamin van benne, stresszoldó és segíti az anyagcserét. De ugyanakkor ekkora mennyiségben dehidratál, össszesűrűsíti a vérét, megterheli a veséjét és a máját. Azért akárhogy nézzük ez 3 liter naponta. Mindenképp mérsékelni kéne az adagot.
2012. dec. 10. 00:50
 6/17 anonim ***** válasza:
55%

Mennyire káros? Gyakorlatilag egy alkoholistával élsz együtt.

Akkor is, ha hétközben csak sörről van szó. Aki minden nap bejuttat a szervezetébe némi alkoholt, legyen az akármekkora mennyiség, az alkoholista, nincs rajta mit szépíteni.

Gondolom tipikus jómunkásember, aki minden nap megissza a magáét, ez neki a nagybetűs ÖRÖM.

Nálunk is van ilyen a rokonságban, minden nap legurul 5-6 doboz sör, körülbelül 15 éve. Egészséges az illető, MÉG. De ennek az életmódnak biztos hogy megfizeti még az árát, majd később.

2012. dec. 10. 01:51
 7/17 anonim ***** válasza:
75%
5-6 doboz sör, az 2,5-3 liter... aki ennyit iszik naponta, az alkoholista. Nagy áldozatot hozott azzal, hogy leszokott a cigiről, tudom mert én is dohányzom. Viszont választotta helyette az alkoholizmust... csöbörből vödörbe...
2012. dec. 10. 02:07
 8/17 anonim ***** válasza:
75%
ALKOHOLISTA
2012. dec. 10. 03:07
 9/17 anonim ***** válasza:
25%
az egyik haverom naponta iszik sört,mégsem alkoholista
2012. dec. 10. 06:07
 10/17 A kérdező kommentje:
De en mit tudok tenni anelkul hogy hazsartosnak ,kovrtelozonek tunnek? Megtiltani meg sem tudom/akarom.
2012. dec. 10. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!