160cm-hez a 47 kg nagyon sovány? 20/L
Attól függ..
Ha erős csontozatú vagy,kevés,ha nem akkor nem kevés..
Képet nem tudsz magadról küldeni?
Ha olyan vagy, mint én akkor nem. Én 158 cm és 46-47 kg közt vagyok. Mindenki azt hinné, hogy vékony vagyok, pedig nagyon vaskos a combom, össze is érnek legfelül, a vádlim pl. nagyobb, mint a barátomé. 29-es farmert hordok. A karom is nagyon vastag, mindig piszkálnak vele, hogy vasgyúró vagyok. :D A hátam meg olyan széles, hogy a varró azt hitte, hogy aktív sportoló vagyok.
De van barátnőm, aki meg akkora, mint én csak 51 kiló és ő meg gebének tűnik mellettem, nadrágból is 25-ös kell neki, szóval nagyon változó lehet. Szerintem jó lehetsz most is, de 51-52 kiló is simán beleférne. :)
Kedves Kérdező!
A testtömeg index értékelés szerint a normál testsúly (ehhez a magassághoz 47-64 kg tartományban van)alsó határán van.
Enyhén sem sovány, nem hogy nagyon.
Sportolással (nem kell szenvedő versenysport) emelheti az izomtömegét. Elég napi néhány perces mozgás, kis súlyemelés (akár 2 1 kg-os cukor, liszt, tej emelgetése is megfelel). Ha kedve van hozzá, például táncolhat (tapasztalatom szerint a hölgyek kedvelik és akkor társaságban is lehet, nem aggódik feleslegesen magában a nemlétező soványsága miatt).
Ez azért is jó, mert egy nemrég nyilvánosságra hozott svéd kutatás szerint (majdnem 1,5 millió személyt 24 éven át vizsgáltak, statisztikailag értékeltek) a jobb életminőséghez és a hosszabb életkilátáshoz nagyobb izomtömeg kell. Nagyobb izomtömeg esetén nem számított a magas vérnyomás, magas koleszterin szint sem.
A nagyobb izomtömeg persze nem azt jelenti, hogy látványosnak kell lennie, csak érezze magát fittnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!