Egy hozzáértő szerint mi lehet a bajom? Mi a teendő
ilyenkor?
Lehet hogy beszedtél valami vírust, amitől bedagadt a nyirokcsomód és azt érzed.
De ha csak az egyik oldalon érzed, akkor az is előfordulhat, hogy van egy rossz fogad és attól dagadt be a nyirokcsomód.
Vagy van valamilyen szájfertőzésed, nekem afta okozta az egyik oldalon a nyirokcsomó duzzanatot.
2012. dec. 6. 16:13
2/12 A kérdező kommentje:
egy lyukas fogam van ott alul de nem közvetlenül a szélén! de alsó fogsor. érdemes említeni a fogorvosnak is ezt a problémát?mert én fül orr gégészeten próbálkoztam!
Szerintem teljesen mindegy, hogy melyik fog, csak az nem, hogy melyik felén, de ha azon az oldalon van, akkor elképzelhető, hogy a fog okozza. Háziorvostól kéne beutalót kérni a szájsebészetre és ott csinálnak egy panoráma felvételt a fogsorodról és ott ki fog derülni, hogy van-e valahol olyan fogad, ahol van genny is.
2012. dec. 6. 16:24
4/12 A kérdező kommentje:
de ennek ellenére a fül orr gégészetre elmehetek nem? hátha tudnak valami okosat!? pont azon az oldalon van a bölcsességfogam de már kb másfél éve kibujt.úgy hogy levágták róla a húst,de szépen kinőtt! én a csomót nem értem hogy az miért és hogyan megy a nyakba? csak az az 1 bánt
A nyirokrendszer az egész testen végigfut. Ha elkap az ember valamilyen kórokozót, akkor az elkezd dolgozni, de ha annyi a kórokozó, akkor nem bírja olyan gyorsan és ilyenkor előfordul, hogy bedagad a nyirokcsomó, ami van nyaknál oldalt és hátul is a tarkónál, de van a mellnél, a hónaljban is és még lehet máshol is. Ezek valamilyen kórokozó által okozott fertőzésnél szoktak megduzzadni.
Attól még elmehetsz a fül-orr-gégére is, de lehet csak egy vírus okozta megfázás miatt dagadt meg a nyirokcsomód vagy tényleg a rossz fogad miatt.
2012. dec. 6. 16:40
6/12 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyos vagy hogy ilyen segítőkész vagy.hálásan köszönöm.kezd összeállni a képem .teháát ha megis fáztam ami valószinü és a fogam is rosz azon az oldalon akkor ez összefügüggésbe van azzal hogy a csomó kijött a nyakamon és hogy fáj az állkapcsom és a fülem.én azt hittem hogy a 2 dolog nem is tuti hogy összefügg,mármint hogy a csomó csak előjött. ugyanis nem emlékszem pontosan hogy nagyjábol egyszerre jelentkeztek e a tünetek,de az tény hogy kb 2 hete tart. a lyukas fogammal meg már egy 2 hónapja nem mentem el.hétfőn csinálják meg!
Szívesen.:)
Egyébként csak a saját tapasztalataimat írtam le.
Én, ha meg vagyok fázva, mindig bedagadnak a nyirokcsomóim a nyakamnál, de küldött már ebből kifolyólag szájsebészetre is a háziorvos, hogy nem-e rossz fogtól van, de szerencsére az nem volt, de volt tényleg olyan is, hogy egy afta volt a szám bal oldalán és csak a bal oldalt volt bedagadva a nyirokcsomóm.
2012. dec. 6. 17:04
8/12 A kérdező kommentje:
de a nyakba amugy csak a nyirok csomó lehet?ilyen kis borso szerű? úgy könnyebb kitapintanom ha erősen elfordítom a fejem balra! akkor megfeszül a bőr és úgy előbújik. biztos akkor hogy ettől van.ma jól felöltözök éjjeli munkába is erdőbe nagyon hideg van és kivárom a hétfőt. dokival iratok fel fogtömés után antibiotikumot ami leviszi a gyulladást és remélem meggyógyulok
Általában az szokott lenni, de persze nem vagyok orvos, így nem tudhatom biztosan, de nagyon annak tűnik.
De remélhetőleg, hogy csak arról van szó, semmi komoly.:)
2012. dec. 6. 17:10
10/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen légy jó és előre is Kellemes Ünnepeket:) szia!
Kapcsolódó kérdések: