A orcsepp okozhat függűséget? Vagy forditott hatást?
Megfáztam és rendszeresen cseppentettm az orromba amig megvoltam fázva .De mikor nem volt már semmi bajom akkor is elvolt dugulva az orrom nem értem hogy miért és szerintem az orcsepp miatt...
Otrivin 1mg/ml
xilometazol-hidroklorid
Nagyon vigyázz ezzel a rászokás dologgal!Leírom,én hogy jártam,tanulj a példámból!
Kamasz koromban baromira megfáztam egyszer,és nagyon megtetszett az egyik orrcseppnek a külseje,ezért megvettem.Az orrcsepp Afrin névre hallgat,mai napig is kapni,mostanában már a tv-ben is reklámozzák.A megfázásom elmúlt pár nap alatt,de még nagyon sokáig naponta többször is teljesen eldugult az orrom,ezért be kellett fújnom az orrcseppel.Ez egészen odáig fajult,hogy pár hét használat után azt vettem észre,hogy ha nem fújok be legalább 3-szor naponta,akkor egyáltalán nem szelel az orrom.Mindig nálam volt,teljesen függtem tőle,hisz ha nincs orrcseppem,akkor levegőt sem kapok.Mindig nálam volt és ha véletlenül otthon hagytam,abban a pillanatban eldugult az orrom,ahogy észrevettem,hogy nincs a zsebemben.Ez a rettenet eltartott 2 évig!Elmentem orvoshoz egy idő után,hogy segítsen,mert képtelen vagyok leszokni róla.Azt mondta mikor belenézett az orromba,hogy normális embereknek rózsaszín az orr-nyálkahártyájuk,nekem pedig tök fehér és száraz,tehát gyakorlatilag nincs is.És ez már nem fordítható vissza,ez van.Próbáljak erőt venni magamon és egyszerűen ne fújjak be.
6 hétig nem kaptam az orromon levegőt!Egyáltalán!Majdnem megbolondultam közben,de sikerült végül leszoknom róla. És azóta ha meg vagyok fázva,természetesen,használok orrcseppet,de soha többet nem vettem Afrin-t.A leírásában egyébként (ennek az orrcseppnek legalábbis) benne van,hogy tartós használat esetén rászokás veszélye fenyeget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!