Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Koncentrációjavítás? (tanulás)

Koncentrációjavítás? (tanulás)

Figyelt kérdés

hogyan tudnék jobban figyelni???

néha képtelen vagyok, egyszerűen nem fogom fel az olvasott sorokat, és folyton elkalandozik a figyelmem pár mondat után tanulás közben:/

Van valakinek tippje ez ellen?

2012. dec. 2. 21:05
 1/4 anonim ***** válasza:

A herbáriában lehet kapni GINSENG GINKGO BILOBA tea

illetve hasonló nevű tablettát .

Napi 1-2 csésze tea ,serkenti az agyat .

2012. dec. 2. 21:16
 2/4 A kérdező kommentje:

akartam írni, de végül kihagytam...

szedtem ginkgobiloba-kapszulát, még van is, mivel SEMMI pozitív változást nem érzékeltem tőle:/

de néha nagyon dekoncentrált vagyok, pedig kipróbáltam több mindent...

2012. dec. 2. 21:23
 3/4 anonim válasza:

Vannak különböző "játékok" amikkel tudod fejleszteni a koncentrációs képességeidet. Azért tettem idézőjelbe, mert ezek kb annyira minősülnek játéknak, mint a csivava kutyának, tudniillik baromi nehezek, de hatásosak. Az egyik ilyen, hogy lefekszel szépen, vagy beleülsz egy kényelmes fotelbe, becsukod a szemed és elképzelsz egy adott dolgot(pl. egy rózsát) a lehető legtovább és a legnagyobb részletességgel. Ne hagyd, hogy a kép ugráljon, vagy váltakozzon! Épp az a gyakorlat lényege, hogy meg tudd tartani a figyelmed. Ezt csináld meg naponta többször és ne foglalkozz a környezet zajaival!

Egy másik gyakorlat, amivel fejleszted a koncentrációd és a memóriád, hogy elolvasol egy sort a könyvből, majd először visszamondod fejben, másodszor pedig fordított szórendben, hátulról ismétled el! (Pl. Ma éjjel is feljöttek a csillagok-< Csillagok a feljöttek is éjjel ma.) Nehéz :) Azért jó, mert a fejedben meg kell jelenítened az olvasottakat ahhoz, hogy visszafelé el tudd mondani és amihez kép kapcsolódik, azt könnyebb megjegyezni.

Esetleg hallgathatsz még speciális, agyfélteke összehangoló hanganyagokat is, tele van velük a youtube ( brain synch).

Hajrá!

2012. dec. 3. 17:04
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm!:)

a második tippet már kipróbáltam ma, majd gyakorlom még :)

és könyvjelzőztem a youtube-brain synch-t is:)

2012. dec. 3. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!