Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi történik az emberrel ha megég?

Mi történik az emberrel ha megég?

Figyelt kérdés

A minap hallottam a tv-ben hogy a Miskolci tűzben egy 16 éves lány égett bent, legutolsó értesülésem szerint életveszélyesek a sérülései. Ekkor gondoltam bele 14 éves fejjel előszőr vajon milyen lehet az, amikor bent ég valaki. Inkább arra lennék kíváncsi hogyha volt már valakinek ilyen tapasztalata, akkor írja le hogy milyen volt. Hogyan lehet egyáltalán kibírni? Én ha megégetem a kezem már padlót fogtam, hátmég ha belegondolok hogy mindenhol égek, az milyen lehet? Főleg egy lánynak nem lehet könnyű, gondolom az intim helyek jobban fájnak mint a máshol. Van ilyekor valami fájdalom gátlása a szervezetnek, vagy mindenképpen megőrül aki bent ég és túléli? Milyen folyamatok játszódnak le ilyenkor? Meddig van magánál az ember? Szóval mindent amit erről gondoltok írjatok le, természetesen a tapasztalatokat is, mert én egyenlőre nem tudom elképzelni hogy hogyan lehetséges az....

F14.

2009. aug. 18. 13:53
 1/3 anonim ***** válasza:

öhm...nem is tudom ,hogy hol kezdjem.elöször is nem csak a nőnek vannak intim helyei egy fiunak is fáj ha rántotta lesz a tökeiből.amúgy szerintem nem sok embert találsz aki itt regisztrálva van és volt ilyen"kalandja".én egyszer 8.ikban zippo benzines öngyujtóval (félrészegen)rányomtam a gatyámra és meggyujtottam a (jobb lábam) mit ne mondjak elöször is amit tapasztalsz:

-égett szőr szag rá 1-2 másodpercen belül elviselhetetlen fájdalom.szerencsére volt csap a közelembe.amugy a fájdalom gátlásra visszatérve a szervezet csak akkor képes nem észre venni a fájdalmat ha

-hihetetlenül mérges vagy (tesztoszterin szint túlnövekedik ami gátolja a fájdalmat)

-sokkot kapsz (ilyenkor az eszméletedet is elveszted nem vagy magadnál)

-esetleg rendkivűl megijedsz (ugyanaz mint a fájdalomnál Teszt. szint)ekkor képes az agy blokkolni a fájdalmat valamennyire.égés után még 1 csomó ideig fájnak a tűz"helyei"mivel nem egészséges a tűz se a sejteknek se az idegpályádnak.

2009. aug. 18. 15:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem 1x a lábamra esett egy égő műanyag darabka.Ez nagyooon fájt, a helye most is ott van. Valamelyik nap a kulmával égettem meg a kezem, az is fáj nagyon. Szoval ebbe amit leirtal, bele sem tudok gondolni. 17/L
2009. aug. 18. 15:59
 3/3 anonim ***** válasza:

nos, amikor elkezdesz megégni, akkor az eléggé fáj, olyan igazán nagyon, de mikor elérted a küszöbödet, akkor sokkot kapsz, és onnan nemigazán érzed.

miután kórházba kerültél, ha felébredsz, baromira fájnak a sebek, ha nagyon megégtél, az kb kibírhatatlan, ezért aki nagyon megégett azt altatásban szokták tartani, mert oda már az extra adag fájdalomcsillapító sem segít.

2009. aug. 18. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.