Mit csináljak, ha benőtt a körmöm?
Nekem még nem gennyes, de már 2 napja piros, és fáj. Nagyon régen kiskoromban voltam orvosnál, aki kivágta a körmömet, azóta szokott fájni néha-néha, de nem vészes, most viszont nagyon fáj. Ha áztatom kicsit, jobban alá tudnék a körmöm alá nyúlni? (mármint ollóval), vagy nem?
Jobbkezes vagyok és pont a jobb nagylábujjam jobb oldalán nőtt be, és a másik oldalról meg tudnám csinálni, ha baloldalt lenne, vagy balkezes lennék:D
vagy mit csináljak vele? Szenvedjek egyet és vágjam ki, akárhogy is fáj?:S
Sajnos a héten dolgozom 12órásba folyamatosan, egy percet nem szoktam ülni, csak szünetbe (2x 30 perc), és nem mehetek se táppénzre, se ügyeletre, sehova:S elég f.s munkahelyem van sajna ilyen téren.
hú, nekem is ez volt kb. 2 hónapja.
már többször begyulladt, de most iszonyat gennyes volt, zárt cipőt nem is bírtam hordani, csak szandált, rettentő csúnya volt.
Ekkor egy életre megtanultam, hogy a lábamon a körmöt sosem szabad olyan lekerekítve vágni, mint a kéz ujjain, hanem csak vízszintesen.
Próbáltam paradicsomos kötést, svédcseppet, Betadint, semmi nem használt.
Utolsó lehetőségként vettem Tetran kenőcsöt, az szerencsére levitte a gyulladást elviselhető mértékig, így meg tudtam várni, míg a köröm túlnő az érzékeny részen.
Azóta szépen begyógyult, megúsztam az orvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!