Méh/darázs csípés allergia hány percen belül jön ki? Mit lehet tenni, ha nem megcsíp, és nem tudom, hogy allergiás vagyok-e rá?
Figyelt kérdés
2009. aug. 17. 12:23
1/4 anonim válasza:
Szia.
Csípés után szinte pillanatokon belül jelentkeznek a tünetek,a kalcium injekció általában segít,de állítólag csak az első alkalommal,a későbbi csípéseknél nem is tudom mit kell azonnal beadni...
Hogy hogyan lehet kideríteni az allergiát azt nem tudom sajnos...bocsi
2/4 anonim válasza:
Attól függ. Anyukám is allergiás rá, neki másnapra piros lesz, eléggé megdagad az ujja , vagy ahol megcsipte a darázs- antihisztaminikummal gyorsan elmulik.Ha sulyos az allergia, akkár fulladásos tünetek is felléphetnek -bedagad a légcsö erre gyorsan adrenalint szoktak adni.Ha nem vagy allergiás, akkor a helye picit bedagad, fáj, de egy-két orán belül ecetes borogatás rendbehozza.
3/4 anonim válasza:
utolsó válaszolónak:
hogyha darázs csíp meg akkor kell savas oldattal kezelni, mert a darázs mérge lúgos, ha méh csíp meg akkor lúgos oldattal kell (szódabikarbóna)
4/4 anonim válasza:
én súlyosan allergiás vagyok a darázscsípésre,sajnos:(nekem körülbelül 2-3perc alatt légzési problémáim lesznek,feldagad a csípés helye,zsibbadni kezd a kezem és a lábam...calciumtablettát szoktam inni és beadom az orvos által írt injekciót a combomba, a kórházba szintúgy calcimuscot kapok,és otthon továbbra is napi egyet meg kell innom.szerintem kérj beutalót allergiavizsgálatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!