Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Méh/darázs csípés allergia...

Méh/darázs csípés allergia hány percen belül jön ki? Mit lehet tenni, ha nem megcsíp, és nem tudom, hogy allergiás vagyok-e rá?

Figyelt kérdés
2009. aug. 17. 12:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia.

Csípés után szinte pillanatokon belül jelentkeznek a tünetek,a kalcium injekció általában segít,de állítólag csak az első alkalommal,a későbbi csípéseknél nem is tudom mit kell azonnal beadni...

Hogy hogyan lehet kideríteni az allergiát azt nem tudom sajnos...bocsi

2009. aug. 17. 12:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Attól függ. Anyukám is allergiás rá, neki másnapra piros lesz, eléggé megdagad az ujja , vagy ahol megcsipte a darázs- antihisztaminikummal gyorsan elmulik.Ha sulyos az allergia, akkár fulladásos tünetek is felléphetnek -bedagad a légcsö erre gyorsan adrenalint szoktak adni.Ha nem vagy allergiás, akkor a helye picit bedagad, fáj, de egy-két orán belül ecetes borogatás rendbehozza.
2009. aug. 17. 13:30
 3/4 anonim ***** válasza:

utolsó válaszolónak:

hogyha darázs csíp meg akkor kell savas oldattal kezelni, mert a darázs mérge lúgos, ha méh csíp meg akkor lúgos oldattal kell (szódabikarbóna)

2009. aug. 18. 20:08
 4/4 anonim ***** válasza:
én súlyosan allergiás vagyok a darázscsípésre,sajnos:(nekem körülbelül 2-3perc alatt légzési problémáim lesznek,feldagad a csípés helye,zsibbadni kezd a kezem és a lábam...calciumtablettát szoktam inni és beadom az orvos által írt injekciót a combomba, a kórházba szintúgy calcimuscot kapok,és otthon továbbra is napi egyet meg kell innom.szerintem kérj beutalót allergiavizsgálatra.
2009. okt. 4. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!