SOS allergia! Új ételt próbáltam ki, és allergiás lettem rá. Mit tegyek?
Vettünk a boltban olcsó, vizes jégkrémet, meg szőlős vattacukrot. Régen ettem ilyet, gondoltam megkóstolom. Nem, tudom, hogy melyiktől,de zsibbadni kezdett a szám. Miután megettem a jégkrémet, amint a számhoz ért a vattacukor, zsibbadni kezdett több folton.
Az ajkam is bedagadt, és úgy érzem, hogy meg fel a duzzanat a szememre, és az arcomra is. Már vettem be egy 120mg-os és egy 500mgos Ca tablettát.
Van még valami ötletetek? :(
Köszi a segítséget!
Ja, és amúgy kivi allergiám van, de egyikben sem volt kivi, viszont jó sok mesterséges színezék, meg tartósítószer annál inkább... :(
És a szemem alatt tényleg duzzadt, megnéztem. :(
Sajnos sok a keresztallergia, ami azt jelenti, hogy más allergén is beindíthatja az ismert allergiádat, ill. másra is lehetsz a kivi mellett allergiás.
A teendő: antihisztamin - azaz allergia ellenes gyógyszer (pl. Aerius, Zyrtec, Claritine, stb), Ca, ha emellett romlik, netán nehézlégzésed alakul ki, akkor feltétlen keress fel orvost! Jobbulást.
Köszi, hála Istennek a Ca elég volt, már sokkal jobban vagyok.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!