Benőtt körmömet próbáltam kiszedni, de mára nagyon begyulladt az a terület. Mivel kezelhetném?
sebészet.
de minek kented be mikor megpiszkáltad??
nekem is volt ilyen kaptam 2szurit felvágta a lábujjamat végig a köröm végénél, kiszedte még a körömcsírákat is a doki azt mondta soha nem nő vissza oda semmi.
jártam 3napig kötözésre se cipő semmi de azóta 10éve nincs vele gondom.
Nem gennyes, csupán gyulladt, kicsit piros és nagyon fáj. Sajnos tényleg nincs a héten sebészet, akkor hova mehetnék? Egyébként nem akarom kivágatni a körmöm, édesanyám is volt és 1 éven belül ugyanúgy vissza benőtt neki. Ez nem hosszútávú megoldás. Esetleg a lézeres műtétre gondoltam, de erről nem sokat tudok.
Az igazi oka a benövésnek az, hogy körömgombám volt mindkét nagy lábujjamon, amit kezeltem, de a kezelés alatt sajnos mindkét oldalon lejött fele körmöm. Mivel kb fél évig nem volt köröm az ujjam végén, benőtt a hús a körmöm felé, és most, ahogy nő a körmöm, a benőtt hús akadály a köröm növekedésében.
na hát ott mindent szabadott volna csak piszkálni nem meg kenegetni!!
borogasd vagy jegeld. aztán menj el vele sebészetre.
olyan vadhús féle nem??
csak egy 2mm-es részen nincs köröm így egy kicsit keskenyebb a másiknál de csak én látom a különbséget.
Nekem is volt benőtt köröm a lábamon.Sehogy nem tudtam kivágni,vagy ha ki is vágtam visszajött.Végül bőrgyógyászaton vágták le tulajdonképpen a fél körmöm,ami nem fájt mert érzéstelenítették.
(Azóta viszont soha nem vágom vissza húsig a széleinél,és így nem nől be azóta sem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!