Akik túl vannak kemoterápián! Ti nem éreztétek magatokat csúnyának? Mit csináltatok ez ellen?
17 éves lány vagyok, nem rég fejeztem be egy kemós kezelést. Enyhébb fajta gyógyszert kaptam (nem tudom a nevét), de mégis eléggé tönkretette a szőrzetemet. Nem hullott ki a hajam egészen, de nagyon megritkult, ahogy a szemöldököm és a szempillám is. Azelőtt nem foglalkoztam az ilyen szépségápolós dolgokkal, csak amennyire kellett. Tehát nem szoktam magam sminkelni meg kozmetikushoz se járok, úgyhogy nem értek ezekhez a dolgokhoz. Eddig sokáig itthon voltam, de már jobban vagyok és mehetnék ki az utcára, azért kezdett most jobban zavarni a külsőm.
A hajamat levágatom rövidre és hordok majd kendőt vagy sapkát, amíg nem lesz sűrűbb. Bánffi hajszesz segíthet, hogy gyorsabban megnőjön? Vagy van rá valami vitamin?
De mit csináljak szerintetek a szemöldökömmel? Ha teljesen kiszedem, úgy hülyén néznék ki? Hallottam, hogy a ricinus olajtól gyorsabban kinő, azt használhatom kemó után? Meg mennyi idő az a "gyorsabban"?
Kérlek írjatok tanácsokat és ötleteket, hogy ti miket használtatok, hogy szebbnek érezzétek magatokat.
Ja, és amúgy nem egy magamutogatós kamasz vagyok, akinek a saját külseje a legfontosabb, csak most egy kicsit szeretném jobban érezni magam a bőrömben.
Szia! Kicsit régen tetted föl a kérdést, de azért remélem még ezt elolvasod.
Noha még sosem voltam efféle terápián, talán tudok segíteni. A ricinus olajtól mind a haj, mind a szemöldök és a szempilla is sűrűbb, erősebb, egészségesebb lesz, csak ajánlani tudom. Itt gyakorin is rengeteget olvashatsz róla, a használatáról, eredményekről stb. a szemöldökömre én még nem használtam, de a szempilláimon már 1 hét után látszódott a változás. azt javaslom, hogy amíg nem nő ki rendesen a szemöldököd szaladj át rajta porral vagy szemöldök ceruzával (drogériákban egész olcsón lehet őket beszerezni.)
A hajadra egyébként még rengeteg mindent lehet tenni; argán olaj, ximenia olaj, kókuszolaj, én még a szilikonmentes samponokat és balzsamokat tenném hozzá. (Ilyenek pl az Alterra és az Alverde termékek.) Vitamin is rengeteg van (pl Relavid, Hair Clinic), de ezeknek elm vannak mellékhatásaik is (pl hízás) szóval nem ajánlom. Meg egyébként is, ha gyümölccsel, zöldséggel elegendő vitamint viszel be a szervezetedbe is ugyanolyan jó.
Na, remélem segítettem valamicskét. Jó egészséget kívánok és remélem, nemsokára ismét szépnek érzed majd magad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!