Hogyan enyhíthetem a leégett bőröm fájdalmait?
A mai nap nagyon csúnyán leégtem, de csak a vállaim, a nyakam, és a dekoltázsom. Szerencsémre, viseltem sapkát, és szemveget, szóval nem lett más bajom. Most rák-vörös vagyok, és nagyon fáj, egy köhintésnél is már nagyon ég, szúr.
Milyen megoldás lenne rá, ami nagyon gyorsan enyhítheti ezeket a fájdalmakat? (A Fenistil Gél-t próbáltam)
Ezüst kolloiddal és aloeverás készítményekkel. Így nem fog lehámlani a bőröd és megmarad a szép színed is!
Tipp: [link]
Először is jó lenne, ha egy kicsit lehűtenéd, szóval vagy állj hideg folyó víz alá, vagy teríts magadra hideg vizes ruhát. Ez megnyugtatja kicsit. Utána ha van otthon Panthenol spray-tek, fújj rá bőven. Nagyon jól hűsít... ha esetleg nem tartotok otthon ilyet, érdemes lenne legközelebb beszerezni egyet, kifejezetten égési sérülésekre ajánlják- és ugye a leégés is az.
Vagy kenj rá körömvirág kenőcsöt, az is nyugtatja a bőröd.
A házi praktikákat, mint pl. a tejföllel kenegetést inkább hanyagold. Anno egy mentős tanította elsősegély tanfolyamon, hogy nem szabad semmit ilyesmit rákenni, először hideg vízzel kell hűteni.
Remélem hamar csökken a fájdalmad, én is utálom ha leégek. :S Ja, és legközelebb legyél kicsit óvatosabb a napon.
A hidegvizes-borogatást megvalósítottam, de nem tudtam, mitévő legyek. Egész nap csak vizespóló volt rajtam.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!