Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » PCOS leküzdése diéta "nélkül"?

PCOS leküzdése diéta "nélkül"?

Figyelt kérdés

Meg lehet gyógyulni a Pcos-ből, sok sporttal, hormon gyógyszerrel és olyan diétával ami tartalmaz szénhidrátot?

Tudom, hogy diétázni kell és csinálom is, de a fehér kenyérről és néha az édességről is nehezen mondok le. Mondjuk ha olyan diétát csinálok, hogy mindent eszek csak kevesebbet az beválik? Persze nem minden nap ennék fehér kenyeret és édességet sem, de ha nem bírom ki akkor biztosan fogok enni. Így meg lehet gyógyulni belőle?

2012. nov. 15. 15:31
 1/10 anonim ***** válasza:

ehetsz szénhidrátot, csak tk kenyeret és diétás édességet

egyébként nekem azt mondta a dietetikus, hogy havonta 1x lehet csalónapot tartani, ezt mi a családi szülinapokkal össze szoktuk kötni

2012. nov. 15. 15:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Hormon gyógyszert nem szabad szedni. Ha havi 1-2szer eszel egy szelet kenyeret az belefér. Szénhidrátot kell enni, csak nem mindegy milyet.

meggyógyulni meg egyébként sem lehet belőle életed végéig tartani kell a kezelést, mert ezt csak kezelni lehet meggyógyítani nem.

2012. nov. 16. 01:17
 3/10 A kérdező kommentje:
Akkor a hajhullásom sem volt elmúlni soha se, vagy mi?! :(
2012. nov. 16. 08:41
 4/10 Hanni26 válasza:

Szia!

Én 2 éve tudtam meg, hogy PCOS-m van.

Elhiheted, már rengeteg dolgot kipróbáltam....

Egy hónapja kezdtem a diétát (már 4 kg-t fogytam). Végül is szinte mindent lehet enni! De nem mindegy, hogy mikor és mennyit!

Néha ehetsz fehér kenyeret és édességet is, de bele kell számolni a napi kalória és szénhidrát adagba...

Amúgy én is azt hittem, hogy nem fogom kibírni, de csak az első két hét volt nehéz. (én is szeretem a fehér m, ha javulna az állapotom)

Milyen hormon gyógyszerre gondolsz?

Mik a tüneteid? IR-ed is van? Túlsúly? Babát szeretnél?

Endokrinológusnál voltál vagy csak nőgyógyásznál?

Szerintem teljesen tartható a diéta! Pedig én is tartottam tőle! :)

Ne add fel!

2012. nov. 16. 10:23
 5/10 Hanni26 válasza:

(én is szeretem a fehér kenyeret és az édességet de szeretném, ha javulna az állapotom)

:D

2012. nov. 16. 10:28
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a mennyiség és a gyakoriság a mérvadó, illetve, hogy melyik napszakban eszed a szénhidrátot. Pl. velem előfordult hogy Update-eztem és reggelire is megpróbáltam az 1-es kódot. Hát, kevés volt reggelire a szénhidrát, szédültem. Szóval a fehér kenyeret inkább reggel edd. De ha van rá lehetőséged, nagyon megéri otthon sütni magadnak kenyeret. Ki lehet kísérletezni, hogy tönköly, graham vagy teljes kiőrlésű lisztből finomabb. A PCOS-sel az a baj, hogy diétával és mozgással normalizálhatók a tünetei. Ha abbahagyod, visszajön, pl. a hajhullás is. :( ez egy életre szóló életmód váltás, mivel ez egy állapot, ami gyógyszerrel, mozgással, diétával normalizálható, de nem lehet belőle kigyógyulni. Csokiból is próbáld meg vagy az update-et, vagy az olcsóbb, diabetikus termékeket. Ezek sem diétásak, de már jobb, mint a cukros csoki. Krumplit ne, vagy csak nagyon keveset egyél! Nagyon megértelek, mert pont ebben a cipőben járok és a gondolataim is hasonlóak, tudom, nagy önuralom kell hozzá. Kitartást és jó egészséget! 25/L
2012. nov. 16. 10:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is hasonló gondokkal küzdök és sajnos a fehér kenyér nekem nagyon hiányzik. A cukorról még csak-csak le tudok mondani, de a teljes kiőrlésű kenyér nekem nem finom. Sőt nagyon nehezen tudom lenyelni. Attól tartok ehhez nem leszek képes hozzászokni.
2012. nov. 17. 13:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Krumplit miért nem lehet enni? A keményítő miatt?
2012. nov. 17. 13:29
 9/10 Hanni26 válasza:
A krumplinak nagyon magas a szénhidrát tartalma,azért nem ajánlott. 10gr krumpli olyan 90 kcal és 18 gr szénhidrát!
2012. nov. 17. 18:58
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! :) Még csak nőgyógyásznál voltam, mert vannak tüneteim amik miatt a PCOS-re gyanakodtam:-hajhullás, fokozott szőrösödés, zsíros arcbőr, pattanások...

Kértem, hogy utaljon be vérvételre és csináljunk hormontesztet. Az ösztradiol szintem 18,35 pmol/l lett, ez azt hiszem alacsonyabb. Ezért mondta, hogy beutal még egy vérvételre, hogy biztosra menjünk. Így még semmilyen hormongyógyszert nem szedek, sőt, nem is szándékozom, viszont egy nagyon jó gyógynövényes készítményt igen. És elkezdtem diétázni, mozogni is. Babát nem tervezek még, mivel most egyedülálló vagyok. A szőrnövekedés viszont nagyon zavar, mert mindenhol van szinte...és fekete...Tervezem a "végleges" szőrtelenítést, de nem tudom, hogy mikortól lehetne elkezdeni. Gondolom még várnom kellene 2-3 hónapot mire a mozgás, diéta, "gyógyszer" meghozza a hatását. Ti mit gondoltok?

2012. nov. 17. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!