Furi kérdés, de. Normálisan milyen gyakran kéne székelnie egy embernek?
Azt hallottam, hogy elvileg naponta, meg ismerek, aki naponta akár többször is, de én pl. 3-7 naponta szoktam. Ha csak 3 nap van a kettő között, akkor az még kevésnek is számít. általában 4-5 nap szokott lenni..... Ez normális?
(Ha nem akkor, vajon miért, és mivel serkenthetném az anyagcserémet?)
És a gyógyszertárban azt mondták nekem, hoyg most ez népbetegség a huszon- és harmincévesek körében, és nem tudják az okát, valószínűleg civilizációs betegség.
Ja, és még mindennap kell enni valami rostosat, én napi 2 fej retket eszem, meg tegnap savanyúkáposztát ettem helyette kb. 5 dekát.
Amiket felsoroltam, nem mindig figyelem eléggé, hogy meglegyen, ezért mondom, hogy még kísérleti stádiumban van, hogy ezek elég hatásosak-e nekem.
Mi úgy tanultuk, hogy naponta az igazi, mégpedig a hajnali órákban. De ez gyakorlatban szerintem tökmás. Nekem is van hogy napi 2 kijön, de van hogy csak 3 naponta egyszer..és jól vagyok:)
Amúgy serkentés..felkelés után egy bögre jó meleg víz egyhuzamban vagy meleg tejes kávé. Sok rost, gyümölcs-zöldség, szilvalekvár nagyobb mennyiségű fogyasztása. És víz..minél többet iszol, annál több a vizelet és a székletnek is gyorsabb a távozása. Úszás is nagyon jól tudja serkenteni vagy pl a vizsga előtti stressz:D
Sokáig nekem is 5 naponta volt átlagban, azt mondta ráa doki, hogy határeset (amúgy én nem éreztem tőle rosszul, meg semmi).
De egy ideje elkezdtem inni probiotikus joghurtot, nem a drága Danonet, hanem tescosat, sparosat, lidliset, aldisat, és azóta szinte minden nap van. :)
És miben más a probiotikus joghurt, mint a sima?
És mióta kakilsz naponta? A súlyod változott azóta? Egyéb egészségi javulás?
Őszintén szólva elkezdtem diétázni is, akkor kezdtem el a joghurtot is inni, így először azt hittem, hogy a diéta miatt van minden nap székeltem. De aztán elfogyott a joghurt, nem vettem, a diétát viszont folytattam, de székletem megint csak átlag 5 naponta volt. Aztán 1 hete újra elkezdtem inni és egy 3-4 napja már megint minden nap van.
És mint írtam, nem éreztem magam rosszul attól, hogy csak 5 naponta volt székletem, de amióta minden nap van, határozottan jobb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!