Magas pulzus szervi ok nélkül. Volt már így valaki?
Az utóbbi egy hónapban hirtelen megemelkedett a pulzusom, előtte semmi bajom nem volt.
Kétszer voltam ügyeleten, egyszet mentő vitt be a kórházba, két kardiológusnál voltam, csináltak ekgt, szívultrahangot, abpmet, holtert - semmi szervi eltérést nemtaláltak.
Mégis van, hogy nyugalmi állapotban 90-110 a pulzusom. Van, hogy csak 70-75, de nagyon magas is szokott lenni. Vérkép, pajzsmirigy rendben.
Gyógyszert írtak, de az meg levitte 54re és szédültem.
Mit tehetnék ellene? Volt már valaki ìgy?
Lehet psyches eredetü is, esetlgesen szorongasos allapot, feszültsegek, gondok miatt. Vagy, ami velem is gond, eves utan, föleg ha jol bekajalok, es teltsegerzetem van, akkor valik a pulzusom nyugalomban is szaporava, 100-110/perc.
Nekem is volt kritikus szitu, 3 napot korhazban töltöttem 130-as atlag pulzus mellett 190/110 vernyomassal, de az a tulhajszoltsag miatt volt. Bisoprolol hatoanyagu betablokkolo gyogyszert kell(ene) szednem, ami egyebkent valoban hasznal, semmi mellekhatasat nem erzem. Csak akkor szedem be, ha erzem, hogy szaporabb a pulzusom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!