Jót tesz az izomláznak a melegvíz?
Csütörtökön tesiórán felülésből csináltunk felmérést. Egyáltalán nem vagyok kondiban, de csináltam vagy 80-at. Ma reggelre olyan kínzó izomláz lett a hasamban, amit még soha életemben nem éreztem, olyan mintha két kampót beleakasztottak volna a hasamba, egyszerűen nem tudok kiegyenesedni, annyira fáj.
Holnap mennénk egy termálvizes fürdőbe, jót fog neki tenni? Vagy inkább hideget tegyek rá? elvégre ez egy gyulladás...
Van még ötletetek, hogy mit lehetne csinálni?
Most ettem épp megybefőttet:)
De attól még nem tesz majd neki rosszat, ugye? mármint a melegvíz.
"Egy újabb keletű elmélet szerint az izomláz eredete nem más, mint mikroszkopikus szakadások az izomrostokban. A szakadás helyén gyulladás lép fel, ez okozza a tulajdonképpeni fájdalmat.
A fájdalmas góc melegvizes borogatása, illetve a szaunázás jót tesz az izomláznak, mert a meleg hatására javul az izom vérkeringése és így gyorsul az izomrostok regenerációja."
Tehát igen, a meggynek meg semmi köze nincs ehhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!