Már rég óta (talán évek óta) ropogtatom az ujjaimat, csuklómat (néha), könyökömet (néha), lábujjaimat, bokámat és a térdemet (néha) is. Hogyan tudok erről leszokni, és miként tudnám helyrehozni ezt a hibát?
A leszokás fejben dől el,mást nem tudsz ellene tenni,csak saját akaratodból.
Az elkopott porc mennyiséget nem tudod pótolni,és minél tovább csinálod,annyival jobban rongálod őket.Nekem a nagymamám egész életében ropogtatta az ujjait a kezén,én is eltanultam tőle,már gyerekkoromban,anyukám mindig mondta ne csináljam mert nem lesz jó vége.Most 27 éves vagyok,és rettenetesen remegnek a kezeim,voltam vele orvosnál,és kiderült,hogy a folyamatos roppantgatásoktól,megsérültek a szalagjaim,és az idegek a kezemen,ez okozza a remegést.És még szerencsém volt,mert teljes porcleválást is okozhatott volna,annyira elkoptattam már őket.És ez nekem csak a kezemen volt az ujjaimnál.Szerintem sürgősen hagyd abba, a térded bokád könyököd stb. roppantgatását,mert ott még nagyobb károsodások érhetnek.
Csupán a magam szempontja leírása alapján mondom.nem teszel jót vele,és hidd el ez csak egy rossz berögzülés az agyadba,hogy ezt kell csinálnod,letudsz róla szokni ha nagyon akarod.
Kedves előttem válaszoló! Ez nem biztos hogy azert remeg a kezed.
Miközben ropogtatod az ujjad, akkor elveszíted az ujjaidbol a szorító erodet!
De ezt olvastam es doki mondta. Nem csak okoskodni akarok csak elmondom a hallotakat ,hogy mas is tudja :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!