Vakbél műtét után, hogyan tovább?
Kedden kerültem be 2 napos görcsök után kórházba vakbéllel ,még este folyamán meg is műtöttek. Ma haza engedtek, közérzetem jó, a sebem kicsit fáj csak, elviselem bogyók nélkül !
Kérdésem, hogy ilyenkor a kondit mennyi idő után folytathatom,mit ehetek,milyen tippek vannak a sebre, gyógyulásra illetve hogy normális-e hogy műtét után 2 nappal már volt székletem,illetve ma is többször,de sajnos túl híg...
Kérem csak azok írjanak akik tudnak érdemlegesen bármi tanácsot írni,vagy átélték már !
Köszönöm előre is !
Pár dolgot elfelejtettem leírni :
19 éves,férfi vagyok és a sebészeten kb semmit nem mondtak ( Magyar Egészségügy ! (N) )
Kondit jópár hónapig hanyagold.
5-6 hét után saját súlyoddal próbálgathatod,de addig ne,mert bár nem érzed,szakadhat belülről.
Széklet normális,nekem más másnap volt.
Enni puffasztó dolgokat nem ajánlott,ilyen a bab,borsó,(keress rá google: puffasztó ételek).
Inni szénsavasat nem ajánlott.
Sebre sebkenőcs,gyógyszertárban ennyi mondassz,adnak,párszáz Ft,kenegetni kell vastagon,hamarabb és szebben gyógyul.
Kérdezz nyugodtan,voltam műtve vakbélre,párom is.
Nekünk se mondtak semmit,úgy jártam utána mindennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!