A citromsavban mennyi c vitamin van? Vagy ez tömény c vitamin? Lehet ezt napi szinten c vitamin pótlásra fogyasztani?
Nem ugyanaz a kettő. Citomrsav <-> C vitamin (aszkorbinsav)
Eheted ha akarod, nem mérgező. De nem is C vitamin.
"citromsavat ipari körülmények között vegyi úton állítják elő"
A C vitamint meg otthon, a fáskamrába állítják elő, manufaktúrális módszerekkel. Nem?!
Elárulok egy titkot. A C vitamint is ipari körülmények között vegyi úton állítják elő (hacsak nem nyomsz be egy kiwit).
A citromsav nem káros az egészségre. Pont
A citromlében (citromból facsart) van citromsav és C vitamin is egyszerre.
Az amit olvastál, az azt jelenti, hogy az az X mennyiségű citromsav kb Y mennyiségű citromlében előforduló citromasavval egyenlő (de nem azt jelenti hogy kettő egyforma! citromlében még van ezer féle vitamin és ásványi anyag is, a citromsav mellett)
Én pont ma vettem 1000mg-os 30 szemes C vitamint 420Ft-ért. 1000mg egy felnőtt napi szökségletének 10-12szerese. 420Ft egyhónapban szerintem nem sok. Kb fele annyi mint egy doboz cigi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!