Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az nagy baj ha hetente csak...

Az nagy baj ha hetente csak egyszer járok "nagyvécére", igaz?

Figyelt kérdés
Segítsetek! Mit csináljak? :'(
2012. szept. 30. 16:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Egészséges bélműködés, emésztés esetén naponta egyszer van széklet. Vannak eltérések: napi többször, két-három naponta stb. A heti egyszer nem egészséges!!

Amúgy milyen a székleted??

2012. szept. 30. 16:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Változó. De általában sötét is kemény. De mindenképpen fáj, még ha hasmenésem van is.
2012. szept. 30. 16:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon nem jó. Ha rendszeresen táplálkozol, akkor ha minden nap nem is mindig, de többször kéne székletnek lenni egy héten.

Keress fel egy orvost. Múltkor a gasztroenterológián pont egy ilyen beteggel találkoztam, aki ez miatt ment.

2012. szept. 30. 16:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Felnőtt korú vagy már? A hígabb széklet is fájdalmasan ürül?

Szerintem keress fel egy gasztroenterológiai szakrendelést. Nem ártana egy kivizsgálás. Lehet, hogy egyszerűen csak helytelen az életmódod. Nem eszel elég rostosat, keveset iszol, sok hasfogó ételt fogyasztasz, és nem mozogsz eleget.

2012. szept. 30. 16:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Fogyasztasz elég folyadékot? Naponta minimum 1,5-2 liter csapvíz vagy szénsavmentes ásványvíz. Emellett rostdús étrend. Ha nem segít mindenképp vizsgáltasd ki magad. (nekem aktívia is segített)
2012. szept. 30. 16:35
 6/8 A kérdező kommentje:

2 válaszoló: még csak 16 éves vagyok.

Elég sok vizet iszom (naponta kb 1-1,5 litert), de újabban sok zöld teát is iszom. Nem eszek túl sok gyümölcsöt, ez lehet probléma. Nem sportolok, de mindennap rengeteget sétálok. A szüleimnek még nem említettem. Mindenképp el kell mennem orvoshoz?

2012. szept. 30. 16:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenképpen keress fel egy orvost, hogy kiderüljön mi a probléma. Mert ez tényleg nagyon nagyon kevés, hogy heti 1x van székleted.

A komolyabb problémát érdemesebb elkerülni, de ezt csak orvos tudja megmondani, hogy mi a gond.

Igazából nagyon sok dolog okozhatja, lehet, hogy semmiség, de sajnos elég sok emésztőszervi, gyomor és bélbetegség van, amit ajánlatos mielőbb kezelni. Úgyhogy már csak a saját magad megnyugtatása miatt is kérj időpontot gasztroenterológustól.

2012. szept. 30. 17:08
 8/8 anonim ***** válasza:
mindennap joghurtba/kefírbe 1 evőkanál lenmag vagy lenmagpehely. Ha nem segít, nem változik a helyzet akkor igen, menj el orvoshoz.
2012. szept. 30. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!