Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gerincferdülésre jó az úszás...

Gerincferdülésre jó az úszás és a talajtorna?

Figyelt kérdés
8 éves lányomnak a napokban kisfokú gerincferdülést állapított meg a gyerekorvos. Nyár eleje óta jár úszni, heti 3 alkalommal. Ez a 3. éve, hogy jár talajtornára is. Ezek a sportok alkalmasak a hátizom erősítésére? Az edzőket is meg fogom kérdezni, de hátha válaszol itt egy orvos, vagy egy tapasztalt ember...
2012. szept. 30. 10:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem is okoskodásra voltak kíváncsiak :D
2012. okt. 18. 18:10
 12/13 anonim ***** válasza:
Na most ha még egyszer végigolvasod, látni fogod, hogy sem a kérdező, sem a válaszolók nem beszéltek kizárólagos úszásról.
2012. okt. 18. 20:10
 13/13 anonim ***** válasza:
45%

Most mondanám, hogy hülyék vagytok mindannyian, de nem teszem, mert remélem, hogy ez nálatok csak átmeneti állapot.

Nekem gerincferdülésem van, tájékozott vagyok épp ezért a témában.

Kezdjük az elején:

A gyógyestnevelés és a gyógytorna nem ugyanaz! A gyógytestnevelés egy könnyített testnevelés óra, ami sajnos semmit nem ér. A gyógytorna pedig egy személyre szabott, kemény dolog, ami, ha rendesen végzik, hatásos. Szóval, ha az orvos mondta, hogy a gyereknek gyógytestnevelés kell, akkor már bocsánat, de az lóf*szt nem ér. Nekem is úgy lett 13 fokból 2 év alatt 30, hogy közben gyógytestnevelést végeztem... Az úszás valóban nem a legjobb, mivel az egy szimmetrikus izomerősítő mozgás. Ez azt jelenti, hogy úszás közben a gerinc melletti gyengébb és erősebb izmok is erősödnek, csak éppen a gyengébb nem fogja utolérni az erőset... Ergo az úszás belerögzít a görbületbe. IGEN. Úszni akkor szabad, mikor már sikerült lenyomni a görbületet, és kondiban kell tartani a hátizmokat.

Egyéb kérdés?

2012. dec. 27. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!