Gerincferdülésre jó az úszás és a talajtorna?
Most mondanám, hogy hülyék vagytok mindannyian, de nem teszem, mert remélem, hogy ez nálatok csak átmeneti állapot.
Nekem gerincferdülésem van, tájékozott vagyok épp ezért a témában.
Kezdjük az elején:
A gyógyestnevelés és a gyógytorna nem ugyanaz! A gyógytestnevelés egy könnyített testnevelés óra, ami sajnos semmit nem ér. A gyógytorna pedig egy személyre szabott, kemény dolog, ami, ha rendesen végzik, hatásos. Szóval, ha az orvos mondta, hogy a gyereknek gyógytestnevelés kell, akkor már bocsánat, de az lóf*szt nem ér. Nekem is úgy lett 13 fokból 2 év alatt 30, hogy közben gyógytestnevelést végeztem... Az úszás valóban nem a legjobb, mivel az egy szimmetrikus izomerősítő mozgás. Ez azt jelenti, hogy úszás közben a gerinc melletti gyengébb és erősebb izmok is erősödnek, csak éppen a gyengébb nem fogja utolérni az erőset... Ergo az úszás belerögzít a görbületbe. IGEN. Úszni akkor szabad, mikor már sikerült lenyomni a görbületet, és kondiban kell tartani a hátizmokat.
Egyéb kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!