Gerincferdülésre jó az úszás és a talajtorna?
Az úszás erre tökéletes, amikor nekem volt enyhe gerincferdülésem akkor nekem ezt javasolták ha nem akarok gyógytornára járni, mert lehetett volna azt is teremben mert a városunkban nincs uszoda vagy is akkor még nem volt.
A talajtorna hááát az nem feltétlen, bár az valóban oké hogy erősíti a hátizmot egyes elemek miatt de ugyan akkor terheli is ami egy gerincferdülésre nem valami oké. Én mindenképp rákérdeznék erre az edzőre. Én mondjuk szertornáztam bár akkor már nem volt olyan nagy ferdülésem mert én gimibe kezdtem el de javasolta nekem a tanárom hogy könnyebb részt válasszak mert ha elmúlt a gerincferdülés még akkor is vigyázni kell.
Az úszás nem jó a gerincferdülés kezelésére, csak lelkes laikusok szerint, de ha jól értettem, te szakmai segítséget vártál. Gerincferdülésre Schroth tornát fejlesztettek ki. Azt, hogy erre egy enyhe esetben szükség van e, egy egyszeri vizsgálat során ki lehet deríteni.
Az alábbi linken elolvashatod a torna, kezelés lényegét:
Köszönöm Nimus! Reménykedtem benne, hogy Te is válaszolsz:)
Többieknek is köszönöm!
Nem volt a legrosszabb, de nem is a legenyhébb.
Szóval, mert rendbe jött, nem hiszem, hogy az orvos a hülye kettőtök közül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!