Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gerincferdülésre jó az úszás...

Gerincferdülésre jó az úszás és a talajtorna?

Figyelt kérdés
8 éves lányomnak a napokban kisfokú gerincferdülést állapított meg a gyerekorvos. Nyár eleje óta jár úszni, heti 3 alkalommal. Ez a 3. éve, hogy jár talajtornára is. Ezek a sportok alkalmasak a hátizom erősítésére? Az edzőket is meg fogom kérdezni, de hátha válaszol itt egy orvos, vagy egy tapasztalt ember...
2012. szept. 30. 10:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Az úszás az sokat segít az biztos. Nekem is volt gerincferdülésem, 10 évig jártam úszni a doki tanácsára.
2012. szept. 30. 10:31
 2/13 anonim ***** válasza:

Az úszás erre tökéletes, amikor nekem volt enyhe gerincferdülésem akkor nekem ezt javasolták ha nem akarok gyógytornára járni, mert lehetett volna azt is teremben mert a városunkban nincs uszoda vagy is akkor még nem volt.

A talajtorna hááát az nem feltétlen, bár az valóban oké hogy erősíti a hátizmot egyes elemek miatt de ugyan akkor terheli is ami egy gerincferdülésre nem valami oké. Én mindenképp rákérdeznék erre az edzőre. Én mondjuk szertornáztam bár akkor már nem volt olyan nagy ferdülésem mert én gimibe kezdtem el de javasolta nekem a tanárom hogy könnyebb részt válasszak mert ha elmúlt a gerincferdülés még akkor is vigyázni kell.

2012. szept. 30. 10:31
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mindenképp rákérdezek az edzőnél,meg a gyerekorvosnál is a tornára...Akkor az úszás mindenképp marad.
2012. szept. 30. 10:44
 4/13 anonim ***** válasza:
Az úszás gyakorlatilag mindenre jó. :-) A hátizmokat lehet speciális hátizomtornával erősíteni, amit egy gyógytornász pár alkalom alatt megtanít, és utána önállóan is csinálható, vagy pedig kiegészítőként hátmasszázzsal. De elsősorban az aktív megoldások célszerűek.
2012. szept. 30. 15:39
 5/13 anonim ***** válasza:
50%

Az úszás nem jó a gerincferdülés kezelésére, csak lelkes laikusok szerint, de ha jól értettem, te szakmai segítséget vártál. Gerincferdülésre Schroth tornát fejlesztettek ki. Azt, hogy erre egy enyhe esetben szükség van e, egy egyszeri vizsgálat során ki lehet deríteni.

Az alábbi linken elolvashatod a torna, kezelés lényegét:

[link]

2012. szept. 30. 19:49
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nimus! Reménykedtem benne, hogy Te is válaszolsz:)

Többieknek is köszönöm!

2012. okt. 1. 05:56
 7/13 anonim ***** válasza:
Most nem azért, de barátnőmet ORVOS küldte gyógyúszásra, mert gyerekkorában gerincferdülése volt. Évekig járt úszni hetente 2x, és rendbe jött a háta.
2012. okt. 15. 17:51
 8/13 anonim ***** válasza:
53%
Most nem azért, de az orvos tévedett. Avagy enyhe fokú gerincferdülése volt az illetőnek, mert komoly gerincferdülést a gyógygúszás önmagában nem hoz helyre. Ha nem értesz hozzá, ne okoskodj!
2012. okt. 16. 19:30
 9/13 anonim ***** válasza:
89%

Nem volt a legrosszabb, de nem is a legenyhébb.

Szóval, mert rendbe jött, nem hiszem, hogy az orvos a hülye kettőtök közül...

2012. okt. 16. 19:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy itt egy aggódó szülő kért tanácsot. Erre sok-sok hozzá nem értő (köztük te is) bugyutaságokat irkálnak. Egy komoly gerincferdülést nem vízben kezelnek. Lehet, hogy ezelőtt x évvel ez a lehetőség felmerült, de ma már nem. Egyébként régen is csak nagyon enyhe esetekben volt kizárólagos kezelés a gyógyúszás. Ezért értelmetlen, sőt káros tanácsokat az alapján osztogatni, hogy a nőddel mi történt ezelőtt isten tudja hány évvel. Remélem ez így érthető.
2012. okt. 17. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!