Önpusztító életmódot élek. Mit tegyek?
Egész héten dolgozom, hétvégén nem, de sokszor akkor is elfoglalt vagyok. Igaz mostanában sok a stressz, de szerintem túlzás már amit csinálok. Túl sok cigit szívok, feszt iszom az energiaitalt, kialvatlan vagyok. Először barátnőm hívta fel a figyelmem erre a dolgokra, persze rögtön vitáztam vele, mert reflexböl kérdeztem: miért sajnálod bmeg? Este összebukok már 9 óra fele, reggel már nem tudok pihenni hétvégén sem. Tudom hogy minden agyban dől el először, ezért is írok ide. Mit tegyek? Csökkenteném a cigit, de nem tudom mert kell, de tudom hogy nagy gondjaim lesznek belőle. ( napi 2 doboz )Valami értelmes válaszokat pls
22/F
Túlpörögtél.
1-2 nap totál lazítás, kikapcsolódás, helyreállítaná a napi ritmusodat.
Egy olyan helyre kellene elmenned, elmennetek, ahol teljesen más környezetben lennétek, mint az otthoni, semmi mással nem kellene foglalkozni, csak napi séta erdőn, mezőn, vagy pl. ülni a vízparton, beszívni a friss levegőt, távol emberektől, telefontól!!!!. Semmi tömeg, semmi nagyvárosi forgalom, utcazaj, stb.
Az, hogy a 4 fal között most alszol 10 órát, nem biztos, hogy elegendő.
Egyrészt ahogy a 2. írta, az ilyenből valamilyen „nyaralás” tud a legjobban kizökkenteni.
Másrészt, nem gondolnád, de az energiaital és a dohány (még ha a nap elején segít is) összességében sokat ront a helyzeten. Dolgoztam pár évig váltott műszakban, a legtöbbszor kialvatlan voltam, munka közben ment a koffein, dohány, gyakran némi alkohol is, és én lepődtem meg a legjobban, hogy mikor mindezt hanyagoltam, sokkal jobban bírtam.
Ezek a dolgok csökkentik a fáratdságérzetet, de magát a fáradtságot csak fokozzák. Ezeknél teljesen klasszikus tünet, hogy reggel se vagy túl jól, de este már alig élsz. Az árukból meg vegyél bármi mást (étel-ital-édesség), aminek az ízét szereted, de hatóanyag nincs benne.
Persze!
De egy új ritmust a szervezet csak akkor tud, ha drasztikusan kizökkentjük belőle. Majd utána képes lesz átállni egy megfontoltabb, lassan járj, tovább érsz tempóra.
De előtte ki kell zökkenteni a mostaniból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!