Ti mire gondolnátok, ha látnátok, hogy valaki a teljes testében remeg?
Már 7 éve iszonyatosan félek attól, ha idegenek vagy több ember előtt kell beszélnem vagy bármit csinálnom. A középiskolában jött elő egy fogalmazás felolvasása közben, azóta egyre rosszabb lett a helyzet. Az idő előrehaladtával nehezemre esett boltba menni, mert a pénztárnál való sorakozás közben elkezdett remegni mindenem, elég látványosan. Aztán a buszon is jelentkezett ez. A gimiben igyekeztem minden osztály előtt végrehajtandó feladattól menekülni, nyilván ez még inkább rontott a helyzeten.
A főiskolán már nem volt menekvés, muszáj volt kiselőadásokat tartanom és beszélni a többiek előtt. Többször is rám jött a pánik és a remegés ilyenkor, de a csoporttársaim és a tanáraim is tudták, hogy ilyen vagyok, mivel sokszor kimondtam előttük azt, hogy izgulok ezekben a helyzetekben. Ők elfogadták és nem bántottak miatta.
Most egy okj-s képzésen vagyok, ahol a csoporttársaim 3-4 évvel fiatalabbak tőlem, mindegyik magabiztos és nagyszájú. Mikor órán beszélnem kell (és a heti 12 nyelvórán elég gyakran kell), mindig reszketek, mint a nyárfalevél.
Láttam, hogy már többen is észrevették és összesúgtak emiatt a padtársukkal, vagy folyton bámultak azután is, hogy befejeztem a beszédet (persze a reszketés azután sem maradt abba, sőt még rosszabb lett).
Egyikükkel sem kerültem közelebbi kapcsolatba, így nem is akarok előttük kitárulkozni, szerintem úgy sem értenék meg a problémámat. Sokan nem értik még az idősebbek sem.
Tudom én, hogy nincs mitől félnem, hogy irreálisak az aggodalmaim, mégsem múlik ez a szorongás. Azt hiszem, hogy ez a 22-es csapdája... Attól félek, hogy remegni fogok, de azért remegek, mert félek.
2 évig jártam pszichiáterhez, ő sem tudott ebből "kigyógyítani".
Szerintetek ki kellene állnom mégiscsak a többiek elé, hogy elmondjam mi a problémám és miért remegek így?
Vagy beszéljek a tanárunkkal?
Kíváncsi vagyok, hogy mit gondolhatnak (a csop.társaim és a tanár is), mi bajom van és zavar, hogy talán rosszul ítélnek meg.
Szerintem is az lesz, hogy beszélek vele. Nagyon kedves nő, mindenki imádja őt. Nem csak jó tanár, hanem jó ember is.
Köszönöm, hogy írtál! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!