Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Valaki volt már köröm benövés...

Valaki volt már köröm benövés miatt sebészeten?

Figyelt kérdés
Ma megyek és eléggé félek. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben mindenképp leveszik-e? Mennyire fáj és kb mennyi a gyógyulási idő? (a köröm a lábujjamon van)
2012. szept. 20. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:

Én voltam, többször is, bár nem most volt, kb. 20 éve. Nem sokat szórakoztak vele, érzéstelenítőt a lábujjba, és pikk-pakk leszedték az egész körmöt.

Két kellemetlen része van. Az egyik, amikor elmúlik az érzéstelenítő hatása, és nem tudom lefelé tartani a lábam, mert úgy érzem, felrobban a kötés alatt. (Gondolom a köröm alatti hús érzékeny a vérnyomásra ilyenkor.) A másik, amikor a kötést veszik le, ami ugye bele van gyógyulva a sebbe. Általában peroxidot öntenek rá, ami kicsit segít, de nálam csak félmegoldás volt.

Lehet, hogy manapság kicsit jobbak a körülmények, mondom, ez 20 éve volt.

Nem sokkal később elmentem egy magánklinikára, ahol lézerrel megölték azokat a sejteket, amik a köröm növekedésért felelősek. Azóta nem nőtt be. :)

2012. szept. 20. 15:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem vagy 6éve lézerrel kivágták és annyi! érzéstelenító és kész! felesleges szenvedni a kivágással mert visszanő!
2012. szept. 20. 15:22
 3/8 anonim ***** válasza:
A gyógyulási idő, amíg a köröm vissza nem nő, legalább olyan vastagságig, ami már megvédi a húst alatta. Ha jól emlékszem, 1-2 hét, de nem akarok butaságot mondani. És nem fáj végig, folyamatosan javul a helyzet már pár nap után. :)
2012. szept. 20. 15:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia

2 éve voltam mint a két lábbal gondom volt

Felmérte az ujjat, köröm állapotát, ezután adott 3helyre lidocaint, Az első szúrásnál húzó feszítő érzést fogsz érezni, a másik 2 már jobb lesz

Nekem engedte hogy nézzem, fogott egy ollót és azzal felvágta a körmöm egészen a körömházig, hogy szépen elférjen ott a képződő új köröm, ki kaparta a gyulladt köröm alatti részt és kész is voltunk

3.nap mentem a másik lábammal ugyanez volt a bevatkozás :)

Azóta se kell rá gondot fordítanom mert ott szépen nő a körmöm már

Fontos hogy minden a jó köröm vágáson múlik, nekem megmondta elsőre hogy szemmel láthatóan rosszul vágtam a körmöm és belenőtt a húsba

Kötözés után és lidocain elmúlása után lüktetett kicsit de nem fájt, én még véletlenül bele is rúgtam az ajtóba mert siettem a telefonhoz :D

20/F

2012. szept. 20. 15:28
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ, hát reménykedek.

Sajnos a körömnek az egész eleje bele van nőve :(.

2012. szept. 20. 15:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem magán dokihoz menj vele, mert a kórházi dokit nem érdekli a nyomorod, és hótziher, hogy úgy vágja ki, hogy megint benő. Vegyél a gyógyszertárban olyan gézt, ami nem ragad a sebbe. Mondd meg a gyógyszerésznek, hogy a kivágott körmöd tetejére kell. Tudni fogja. Kb. kétezer forint, de jobb mint ha kötözésre mennél, és kitépnék a sebedet. Az felér egy karóba húzással, úgy tud fájni. Mondd meg a dokinak, hogy az általad hozott cuccal fedje be a sebedet.
2012. szept. 20. 18:10
 7/8 anonim ***** válasza:

Ne engedd, hogy rögtön leszedjék! Annyira megsértik a körömházat, hogy nagy az esélye, hogy soha többet nem lesz normális körmöd.

Ahogy valaki írta, jobb kivágni a szélét és kikaparni.

2012. szept. 20. 19:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Végül is voltam, de haza küldtek, hogy várjam meg míg kinő.
2012. szept. 20. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!