Valaki volt már köröm benövés miatt sebészeten?
Én voltam, többször is, bár nem most volt, kb. 20 éve. Nem sokat szórakoztak vele, érzéstelenítőt a lábujjba, és pikk-pakk leszedték az egész körmöt.
Két kellemetlen része van. Az egyik, amikor elmúlik az érzéstelenítő hatása, és nem tudom lefelé tartani a lábam, mert úgy érzem, felrobban a kötés alatt. (Gondolom a köröm alatti hús érzékeny a vérnyomásra ilyenkor.) A másik, amikor a kötést veszik le, ami ugye bele van gyógyulva a sebbe. Általában peroxidot öntenek rá, ami kicsit segít, de nálam csak félmegoldás volt.
Lehet, hogy manapság kicsit jobbak a körülmények, mondom, ez 20 éve volt.
Nem sokkal később elmentem egy magánklinikára, ahol lézerrel megölték azokat a sejteket, amik a köröm növekedésért felelősek. Azóta nem nőtt be. :)
Szia
2 éve voltam mint a két lábbal gondom volt
Felmérte az ujjat, köröm állapotát, ezután adott 3helyre lidocaint, Az első szúrásnál húzó feszítő érzést fogsz érezni, a másik 2 már jobb lesz
Nekem engedte hogy nézzem, fogott egy ollót és azzal felvágta a körmöm egészen a körömházig, hogy szépen elférjen ott a képződő új köröm, ki kaparta a gyulladt köröm alatti részt és kész is voltunk
3.nap mentem a másik lábammal ugyanez volt a bevatkozás :)
Azóta se kell rá gondot fordítanom mert ott szépen nő a körmöm már
Fontos hogy minden a jó köröm vágáson múlik, nekem megmondta elsőre hogy szemmel láthatóan rosszul vágtam a körmöm és belenőtt a húsba
Kötözés után és lidocain elmúlása után lüktetett kicsit de nem fájt, én még véletlenül bele is rúgtam az ajtóba mert siettem a telefonhoz :D
20/F
Köszönöm mindenkinek a választ, hát reménykedek.
Sajnos a körömnek az egész eleje bele van nőve :(.
Ne engedd, hogy rögtön leszedjék! Annyira megsértik a körömházat, hogy nagy az esélye, hogy soha többet nem lesz normális körmöd.
Ahogy valaki írta, jobb kivágni a szélét és kikaparni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!