Mire utala vérző anyajegy?
Mindenképp érdemes bőrgyógyásszal megvizsgáltatni. A bőrgyógyászok nem szeretik a vérző, vagy színét változtató anyajegyeket, úgyhogy több mint valószínű, hogy minél előbb le kell majd vetetned. A lényeg, hogy addig egyáltalán ne napozz, takard el az anyajegyeid, amikor napra mégy akárhány óra is legyen.
Könnyen lehet baj belőle.
22/L (ápoló)
Köszönöm a válaszokat!Tegnap voltam 'soron kívül' bőrgyógyásznál, mert én is azt olvastam erről, hogy azonnal orvoshoz kell fordulni.Azt mondták menjek ode rendelés elejére, és vmikor majd 2 ember között behívnak, mert-megjegyzem-fél percbe sem telt, amíg megvizsgáltak.Ennek ellenére én voltam a legUTOLSÓ, és 4! órát vártam a soromra.Szerencsére az anyajeggyel nincs semmi baj(egyikkel sem), az orvos szerint megsértettem vmivel.Szerinte érdemes lenne leszedetni a sok közül 2 nagyobbat, hogy ne forduljanak elő a tegnapihoz hasonló esetek.
2. válaszolónak üzenem, hogy attól, h anyajegyeim vannak, szeretnék lebarnulni, és az észerrsűség határain belül próbálkoztam e művelettel, hiszen kentem magam, és nem a legveszélyesebb időszakban döglöttem ki a tűző napra.És mint már említettem, szerettem volna mindet leszedetni, de konkrétan a műtét előtt lebeszéltek róla, mondván, felesleges..De mostmár nem fogom hagyni, h befolyásoljanak.
Próbáltam a kérdés kiírójának privát írni, de már nem lehet.
Nekem is volt egy időnként vérző anyajegyem, amire az orvos azt mondta, hogy nincs vele baj.
Erőltettem, hogy vegyél le és így sikerült levetetnem.
A eredmény:
melanóma (rosszindulatú bőrrák)
Menj el másik bőrgyógyászhoz!!!
(remélem azóta elmentél)
Nekem a fülcimpámra nőtt 1-2 év alatt egy fél cm átmérőjű anyajegy.
Többször is előfordult, hogy vérzett, de nem emlékeztem sose, hogy megsértettem volna előtte.
A bőrgyógyászaton azt mondták, hogy nem gyanús.
Aztán a 3. alkalommal csak erőltettem a dolgot, mert más miatt egyébként is jártam oda.
Levetette az orvos, aztán jött a nem várt eredmény. Melanoma
Aztán mikor rákérdeztem az eredmény után, azt mondta, hogy nincsen röntgen szeme.
Ez egy igaz történet.
Hál isten, 8 éve tünetmentes vagyok.
Most láttam az utolsó 2 választ...Azóta leszedettem az összes nagyobb, kidudorodó anyajegyet, szerencsére egyikkel sem volt probléma.
Sajnos én is egyre többet hallom, hogy nem gyanús, átlagosnak kinéző anyajegyekről derül ki, hogy melanoma..:( Tényleg érdemes több helyen is megnézetni, és inkább feleslegesen levetetni, mint hogy baj legyen. Utolsó, örülök, hogy meggyógyultál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!