Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ma kaptam meg a laboreredménye...

Ma kaptam meg a laboreredményeimet, most eléggé parázom. Lehet hogy cukros vagyok?

Figyelt kérdés
A glükoz szintem 6.6mmol,a neten utánanéztem és az átlag érték 3.9-5.6mmol. Azt írták hogy a magas érték jelezhet cukorbetegséget is. Vagy ez annyira nem is magas még? Valaki nyugtasson meg,amugy 10 hetes kismama vagyok.
2009. júl. 30. 19:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Éhgyomorra voltál? mert akkor gáz, akkor el kéne menned egy terheléses cukorvizsgáltra is. Ha ettél elötte vagy ittál akármit a vizen kívűl, akkor az azért volt magas.
2009. júl. 30. 19:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Kávét ittam,meg rágtam valamit de konkrétan semmit nem ettem.
2009. júl. 30. 19:39
 3/5 anonim ***** válasza:

hát a kávé meg a "rágtam valamit " is étel, amitől magas a vércukrod.

Nem véletlenül mondják, hogy vérvételre éhgyomorra kell menni.

2009. júl. 30. 19:42
 4/5 anonim ***** válasza:

A vércukorszint 3 és 6 mmol/l közt normális. (Van olyan szakkönyv, ami még a 6,5 mmol/l-t is normálisnak veszi). Általában 7,5 fölött szokták mondani, hogy érdemes tovább vizsgálni. A kismamáknak egyébként rutinszerűen megcsinálják a cukorterhelést, úgyhogy ne aggódj. Főleg, hogy nem éhgyomorra voltál. Fontos, hogy vérvétel előtt nem szabad kávét se inni! Ez már eleve fals eredmény. Mindig az éhgyomri vércukor számít. Maximun csak vizet szabad inni előtte! Még rágózni se lehet!!! Nem viccből mondják, ennek nagy a jelentősége. A vércukrot egy falat akármi is megmeli, bármi!

A cukrot egyébként vizeletből is nézik (legjobb, ha reggeli első vizelet).

Szóval én a helyedben nem aggódnék, és legközelebb az éhgyomor tényleg legyen az!

22/L (ápoló)

2009. júl. 31. 20:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak nagyon köszönöm,megnyugtatott. Mostanában nagyon szétszórt vagyok. El is felejtettem hogy nem lehet enni,meg nem is reggel mentem.
2009. aug. 1. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!