Égési sérülést hogy kell ellátni?
Figyelt kérdés
Tegnapelőtt megégettem magam elég nagy területen sütés közben. Jegeltem, aloe first rá, de reggelre behólyagosodott. Az egyik hólyag véletlenül felszakadt, ezért leragasztottam inkább, de a géz beleragadt a sebbe, és csúnyán felszedte nagyobb terülten a bőrt. Ilyenkor mit kell csinálni? Betadine? Leragasszam vagy ne?2012. szept. 9. 10:49
1/2 anonim válasza:
Ha felhólyagosodott 2.fokú az égés. A hólyag lejötte nem baj, a sebészeten is leszednék! Kenj rá nyugodtan betadint és célszerű steril fedőkötést tenni rá. Ha van esetleg othon Panthenol spray, az csillapítja az égő érzést. Ha úgy látod nagyon komoly, v. csúnya inkább menj el sebészetre, mert el is fertőződhet!
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a választ. Bekentem Betadine-nal, le is ragasztottam. Köszi.
2012. szept. 9. 15:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!