Buta és morbid kérdés. Mi történne, ha valaki a vénájába belenyomna pár milliliter tejet/kávét?
Nem is rossz ez a kérdés! EÜ-ben dolgozom, mégsem tudok rá biztos választ adni. Ezek az anyagok "nyersek" és a vérbe csak a már feldolgozott anyagok kerülhetnek(tápanyagok, vitaminok, elektrolytok), amelyeket a táplálékból nyerünk.
Lehet, hogy azért meg nem halna az illető, de egy jókora allergiás reakció jönne létre. Mellesleg mivel a tej/kávé messze nem steril, ráadásul a tejben baktériumok is vannak, jönne egy jó kis sepsis (vérmérgezés). Lehet, hogy következményesen károsodnának a szervei. Szóval az intenziv osztálynak lenne munkája az illetővel! Persze ez csak feltételezés. Legközelebb megyek dolgozni, meg fogok kérdezni egy orvost.
Kedves kérdező, az 5. válaszadó vagyok ismét. Ígértem, hogy megkérdezek egy orvost erről, hát ma megtettem. Az osztályvezető főorvosunk (aki amúgy nagy koponya!), a következőt mondta:
Semmi nem történne, pláne nem halna bele az illető! A máj (méregtelenítő szerv), és a lép (szervezet védelmében segít) szépen lebontanák mint egy méreganyagot, ill. leküzdenék mint egy "betolakodót". Allergiás reakció csak akkor alakulna ki, ha a tej v. kávé valamely alkotórészére allergiás az illető. Amúgy a kávéban lévő koffein kicsit szaporázná a szívműködést. Azzal sem lenne gond, hogy nem sterilek, mert a szervezet elpusztítaná az esetlegesen bejutó kórokozókat. Esetleg egy valami lehetne gond, a tej zsírtartalma, mely lipodémiát okozhatna átmenetileg
("zsírvérűség").
Ez csak pár milliliter esetére vonatkozik! Ha nagyobb mennyiség kerülne be a vénába, nyilván más lenne a helyzet.
Amúgy azt üzeni a Főorvos, hogy azért nem kéne ezzel kísérletezni!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!