Tomszi 21 kérdése:
10 éve epilepsziával kezelnek és nemrég kiderült hogy aorta bilentyü szükületem erre kaphatok rokantsági nyugdijat annélkül hogy lenne munkaviszonyom mert pályakezdö vagyok 1 éve fejeztem be a tanulmányaimat?
Figyelt kérdés
#fontos #lenne a válaszok
2012. szept. 7. 15:23
1/1 anonim válasza:
Ha jól tudom, a munkaképesség csökkenést kell ilyenkor megállapítani. Például az aorta bill. szűkületnek is vannak fokozatai kezdve attól, ami semmi panaszt nem okoz, egészen addig, hogy a beteg ki sem bír kelni az ágyból és ott is fuldoklik. (Mellesleg, "trükközni" se nagyon lehet, mert szívUH-val nagyon jól látszik a szűkület mértéke.)
Az epilepsziánál sem mindegy, hogy szeded a gyógyszert és 1 éve nem volt rohamod, vagy gyógyszerek mellett is napi 30 van...
(Az pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy nagyon káros, "élősködő" mentalitás, ha valaki fiatalon rokkantnyugdíjas akar lenni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!