MIlyen betegség okoz töménytelen mennyiségű bélgázt?
Már egy pár kérdést feltettem ezzel kapcsolatban, de még mindig ugyanabban a helyzetben vagyok.
FEbruár óta tart hogy egész álló nap 'finganom' kell.. sőt ki is jön, tehát nem tudom visszatartani. (Itthon vagyok, buszon vagyok, suliban vagyok, ülök vagy állok, nem számít, akkor is mindig befingok) Tudom mennyire röhejesen hangzik, és hogy milyen undorító és hogy egyébként az emberek nagy része el sem hiszi, csak akkor kezd el szipogni ha már a szagot érzi. Nyilván a suliban már szinte nem áll velem szóba senki, gusztustalannak tartanak.
És akkor a lényeg: ahogy már írtam februárr óta áll fenn ez a dolog.
MÁr rég túl vagyok ezen a bab-káposzta mentes étrenden, sőt előtte sem ettem ilyeneket. Voltam H2 kilégzésen(laktóz-érzékenység vizsgálat) ami negatív lett. Ezek után a széklet vizsgálat kimutatta, hogy bélférges vagyok. Elszedtem szépen azt a 6 szem Vermoxot, de semmi változás, semmi javulás.
Egyébként tényleg nincs másféle tünetem: nem puffadok, nem fáj a hasam. Esetleg talán még annyi, hogy egyszer hasmenésem van, egyszer székrekedésem.
Szétcsúszott az életem.. itt van szeptember, a tanulásra kellene koncentrálnom, ehelyett görcsölök azon hogy milyen szagokat árasztok magamból folyamatosan, és hogy romlik el miatta minden egyes emberi kapcsolatom. Egyszerűen már nem bírom elviselni
MErre tovább? MItől lehetnek ilyen problémáim? Mit tegyek, csak hogy vége legyen már?
"Szervi okok
Haspuffadást illetve nagy mennyiségű gáztermelődést okozhat laktázhiány, hasnyálmirigy-elégtelenség, reflux-betegség, fekélybetegség, ételallergia, lisztérzékenység, a vékonybél bakteriális túlburjánzása, giardia vagy entamoeba fertőzés utáni állapot, gyulladásos bélbetegségek, pszichés tényezők. Egészen súlyos betegségek egyik tünete is lehet: előfordul, hogy cukorbetegség, májcirrózis vagy szívgyengeség áll a puffadás hátterében, oka lehet a krónikus bélrenyheség vagy bélelzáródás. A természetes, hasznos bélflórát tönkretevő antibiotikumos kezelés is okozhat felfúvódást...''
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!