Hogyan tudnám helyrehozni a beszélésem közbe a R betű kiejtését?
mert jelnleg ez nem megy.. :( és elég ciki amikor olyan szót mondok..
16 éves fiú vagyok és a középsuliban néha kicinkelnek mert nem tudom kimondani a R betűt :( Ha próbálom, akkor kitudom mondani, de nem úgy jön mint a többi betű, hanem oda kell rá figyelni, és ráadásul ha odafigyelek akkor is olyan erőltetett R betű jön ki a számból..
És én általába nem szoktam erre figyelni beszélgetés folyamán hogy jól mondjam ki.. ennek úgy kéne mennie reflexből mint a többi betűnek.
És eléggé rosszul érzem magam, amikor elkezdenek piszkálni..
ők a r betűt h betűnek értik, és pl ha raktárt mondok azt hallják hogy haktáh..... szóval elég cink
10 évesen jártam logopédushoz de nem segített.. :(
próbáltam már rögzíteni telefonomra amikor beszélek ilyen R betűseket, de én R nek hallom. érdekes..
szóval nem úgy képzem a betűt, hogy a felső fogamhoz nyomom a nyelvem, hanem a torkommal(gége) vagy nemtom..
légszives adjatok tanácsokat hogyan lehetne ezt jól megtanulni, és odafigyelés nélkül is kidudjam azt pl mondani bármikor hogy répa, retek, mogyoró :) nagyon boldog lennék ha sikerülne..
Szia!!! elmondom hogy kell!!!
R-t majd felnött korodban biztos ki tudod ejteni.
Pörgessd a nyelved
Ha nem tudod akkor csapkodd a szájbadrásra
Ha igy se akkor emeld fel a nyelved és probáld
Itt van még egy TIP:
Gyakran olvas!
Sokat beszélj ami r van a szóba
Én is ugy gyakoroltam 5.osztly óta ki tudom ejteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!