Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám helyrehozni a...

Hogyan tudnám helyrehozni a beszélésem közbe a R betű kiejtését?

Figyelt kérdés

mert jelnleg ez nem megy.. :( és elég ciki amikor olyan szót mondok..

16 éves fiú vagyok és a középsuliban néha kicinkelnek mert nem tudom kimondani a R betűt :( Ha próbálom, akkor kitudom mondani, de nem úgy jön mint a többi betű, hanem oda kell rá figyelni, és ráadásul ha odafigyelek akkor is olyan erőltetett R betű jön ki a számból..

És én általába nem szoktam erre figyelni beszélgetés folyamán hogy jól mondjam ki.. ennek úgy kéne mennie reflexből mint a többi betűnek.

És eléggé rosszul érzem magam, amikor elkezdenek piszkálni..

ők a r betűt h betűnek értik, és pl ha raktárt mondok azt hallják hogy haktáh..... szóval elég cink

10 évesen jártam logopédushoz de nem segített.. :(

próbáltam már rögzíteni telefonomra amikor beszélek ilyen R betűseket, de én R nek hallom. érdekes..

szóval nem úgy képzem a betűt, hogy a felső fogamhoz nyomom a nyelvem, hanem a torkommal(gége) vagy nemtom..

légszives adjatok tanácsokat hogyan lehetne ezt jól megtanulni, és odafigyelés nélkül is kidudjam azt pl mondani bármikor hogy répa, retek, mogyoró :) nagyon boldog lennék ha sikerülne..

2008. máj. 13. 18:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
én is 15 vagyok, én is raccsolok, de a haverjaim azt mondják, hogy nagyon bírják!:D úgyhogy!
2011. szept. 11. 18:20
 12/18 anonim válasza:
14 éves lány vagyok és én sem tudom kimondani... Néha engem is cikiztek, de olyankor vagy röhögtem v nem foglalkoztam vele :D Am az unokatesóm sem tudja kimondani aki 17 éves, +még az egyik volt o.társam sem, az egyik barátnőm, és az egyik haverom sem tudja aki 16 éves :) szal sok ilyen ember van :) bár én csak a bemutatkozásnál félek, mert jó sok r betű van a nevembe xd de már kezdem megszokni :D
2012. júl. 16. 00:36
 13/18 anonim válasza:
16 éves vagyok,és csak nekem se megy az R betű kimondás. Van több olyan ismerősöm is aki raccsol, de hát sajnos ez van. Kicsit ciki mert saját nevemet se tudom kimondani normálisan, de hála isten 1db "R" betű van a nevembe. Vannak olyanok akik ebből viccet csinálnak ekkor én is mondok nekik olyant amibe ők gyengék.
2012. aug. 25. 22:00
 14/18 Vámos Balázd válasza:

Szia!!! elmondom hogy kell!!!

R-t majd felnött korodban biztos ki tudod ejteni.

Pörgessd a nyelved

Ha nem tudod akkor csapkodd a szájbadrásra

Ha igy se akkor emeld fel a nyelved és probáld

2012. nov. 7. 19:59
 15/18 Vámos Balázd válasza:

Itt van még egy TIP:

Gyakran olvas!

Sokat beszélj ami r van a szóba

Én is ugy gyakoroltam 5.osztly óta ki tudom ejteni

2012. nov. 7. 20:22
 16/18 anonim ***** válasza:
Másik logopédust keresnék, nagyon jó gyakorlatok vannak, segítene rajtad.
2013. márc. 30. 14:41
 17/18 anonim ***** válasza:
A nyelvféked nincs lenőve? Mert akkor egy kis metszés is segítene.
2013. márc. 30. 14:42
 18/18 anonim ***** válasza:
Én is így beszélek, csak nekem azért hasonlít egy nagyon picit az R-re, van olyan szó, ahol nem is lehet észrevenni, de azért a legtöbben eléggé szembetűnő. Nem szoktak cikizni, sok barátom van. Bár általánosban még voltak, akik cikiztek, de azokkal nem nagyon foglalkoztam :D
2020. okt. 21. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!