Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Külföldön hogy megy a gyógysze...

Külföldön hogy megy a gyógyszer íratás? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Úgy értem ha valaki kimegy pl. az USAba, és vannak olyan gyógyszerei amit rendszeresen kell szednie, és nem hagyhat ki egyet sem. és ugye a magyar jogszabályozás szerint csak egy havi adag gyógyszert lehet felíratni. És ha én tovább tartózkodom Amerikában mint 1 hónap, akkor mit kell tennem?

Megtehetem azt hogy keresek ott egy háziorvost úgy mint Magyarországon a háziorvosom? vagy ha megmutatom egy orvosnak a leleteimet felírja nekem azt a gyógyszert amit kell? Illetve vannak gyógyszerek amik itthon például 80-100 ezer forintba kerülnek csak egy dobozzal, de ugye ezeket támogatja az állam. Amerikában viszont nem fogja? Mik az erre vonatkozó jogszabályok külföldön, és hogy lehetne megoldani ezt a dolgot?

Előre is köszönöm!

2012. aug. 27. 14:01
 1/4 anonim ***** válasza:

OEP-től kellene megkérdezned.

Gyógyszert szerintem kórházban tudsz felíratni.

A gyógyszertámogatást meg max úgy tudom elképzelni, hogy hazahozod a gyógyszerről a számlát, és az OEP-től kérsz annyi támogatást a gyógyszerre, amennyit itthon is kapnál rá.

De mondom, ez csak az én véleményem.

2012. aug. 29. 08:57
 2/4 harleynagyi válasza:
Usa-ba ugyan ugy elmesz orvoshoz es az fel irja a gyogyszert szamodra ha az orvosodtol hozol hivatalos felhatalmazast . De ugyszinten meg kerheted az orvosod hogy hosszab idore tavozol az orszagbol es igy szamodra felirjak a gyogyszert ...Nagyon sok esetben Usa-ba nincsenek azok a gyogyszerek es tudnak neked ajalani hasonlo hatasut gyogyszert ....
2012. aug. 30. 08:01
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! De akkor ezekszerint ha elmegyek az itthoni háziorvosomhoz, kérek tőle felhatlamazást, kimegyek az usába és odaadom a papírt akkor felírja csak úgy ingyen azt a gyógyszert? (vagy ha nincs olyan gyógyszer akkor azt a hatóanyagot)

És a következő kérdésem, hogy van ez a gyógyszer ami 80000 forint itthon (pontosabban 72633 Forint) De itthon támogatja a tb és nem kell érte fizetni. Ha kimegyek külföldre ott ugye nincsen tb.. tehát ezt hogyan? Vagy hogy intézhetném el azt hogy az ottani tb is támogassa?

2012. aug. 31. 11:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg az OEP-et.
2012. aug. 31. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!