Miért vagyok ekcémás?
Ez igazából költői kérdés, de hátha tudnátok segíteni...
Voltam allergia-vizsgálaton, illatanyagokra, krómra allergiás vagyok. De ezekkel nem is érintkezik a őröm. Nem használok már szappant sem, a mosópor sem irritálja a bőrömet, valamilyen különleges cucc.
De nekem mégis egyre jobban terjed az ekcémám.. :( Azt vettem észre, hogyha rossz a lelkiállapotom, akkor jobban terjed. De amikor jól vagyok, akkor is folyton viszket, vörös, hámlik, minden baja van..
Elegem van már, lassan 3 éve folyamatosan szenvedek az ekcémámtól. Kiskoromban azt hitték, hogy majd kinövöm, de nem..
18/L
A bőrgyógyász utoljára azt mondta, hogy próbálgassak ki különféle krémeket, amikre nem vagyok allergiás, kenegessem folyamatosan, ne hagyjam kiszáradni..
Ezt csinálom, de mégis terjed! :( Most már könyökhajlatom is tiszta ekcémás :(
Őszintén és nem nagyképűségből, de én lassan már csak nevetni tudok ezeken a bőrgyógyászokon. Ugyanis ők sem tudnak semmi használhatót adni rá.
Az meg hogy kinövi az ember...hát...biztosan van, aki kinőtte/kinövi, de ezek lehetnek kevesebben.
Alapvetően az ekcéma egy öröklött betegség. Benned van. Kaptad, mikor kialakult a saját DNS-ed.
Lehet, hogy a szüleidnek nincs, ők a hordozók, de a nagyszüleidnek tuti, hogy volt.
Szóval elmulasztani 100%-ban nem lehet. Kordában tartani is alig.
Xyzal + a jó öreg szteroidos krém. Ennyit tehetsz. Meg reménykedhetsz, hogy talán egyszer mégis elmúlik.
(13 éve van ekcémám az egész testfelületemen)
átérzem a bajodat ugyanis én is ekcémás vagyok teljesen ugyanaz a helyzet nálam is mindfen hülyeséget kipróbáltam már , vizsgálatokon voltam, de semmi ez örökre meglesz szerintem , nekem a lábamon van nagyon jó mert nem tudok rövidnacit felvenni,. nem értem hogy miért van ez
elvileg a bélflóra rossz állapota okozza okozhatja de én ezt nem értme hisz nem is eszem olyan adalékanyagos bolti kajákat mindent amit tudunk magunk termeljük vagy megbízható forrásból sazerezzük be , vannak olyan kaják amik súlyosbítják az ekcémát: mindeféle állati eredetű tejtermék , húst is vissza kellene fogni, na én ezeket mind betartottam egy ideig de nem nagyon vettem észre változást
itt egy oldal antalvali.com oldalt a keresőbe írd be hogy ekcéma sok hasznos hozzászólásokat dob ki érdemes elolvasnod mert lehet hgogy neked vmelyik beválik
Szteroidos krémet hanyagolom már kb 1 éve, mert a kézfejemen nagyon vékony lett a bőr meg ráncos. Olyan, mintha 70 éves lennék :(
Anyukámnak van ekcémája, de idősebb korára már sokkal kevesebb van.
Találtam 1 krémet, ez egész jó, és allergiás sem vagyok rá.. De így is terjed.. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!