Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Aki ekcémás? Kiderült, hogy...

Aki ekcémás? Kiderült, hogy mitől jött ki? És mivel kezelték ami bevált?

Figyelt kérdés
2012. aug. 5. 00:01
 1/2 anonim ***** válasza:
igen,ki derül nagyrészt,és annak megfelelöen kap kezelést,krémet rá
2012. aug. 5. 00:03
 2/2 anonim válasza:

Annyi légből kapott, félrevezető, szerintem hibás információ van a neten az ekcéma kezelésével és kialakulásának okaival, hogy úgy gondoltam, leírom hosszú évek küzdelme és tapasztalatszerzése után, hogy sikerült végül viszonylag tünetmentessé tennem magam, élhetővé tennem az életem. Talán másnak is bejöhet, ami nekem bevált. Először is tudomásul kell venni, hogy az ekcéma egy gyógyíthatatlan betegség, ennek a tüneteit tudjuk csak mérsékelni. Nekem egy tipikusnak mondható ekcémám van a kezemen. Leggyakoribb előfordulása ősztől tavaszig, de néha nyáron is előjön. Ekkor kínzó viszketés és fájdalom folyamatosan, ami az egész napomat betölti, nem tudok másra gondolni, annyira zavaró és elviselhetetlen. Ami nekem bevált:

Kezelés:

Ha már kialakult az ekcéma, tehát felrepedt a bőr, a hagyományos hidratáló krémeket, homeopátiás csodaszereket el lehet felejteni. Egy hagyományos hidratáló krém csak belemegy a felrepedt bőrbe és csíp, csak kínozza magát vele az ember eredménytelenül. A hidratáló krémek csak megelőzésre alkalmasak!!!! A kialakult ekcéma esetén hatástalanok!!! Számomra egyedüli, hatékony, gyorsan ható megoldás a szteroidos kézkrém. Azért is írom le most a tapasztalataimat, mert annyi tévinformáció, indokolatlan félelem van fenn a neten a szteroidos krémekkel kapcsolatban, hogy sokan e miatt ki sem próbálják a szerintem egyetlen hatékony kezelést.

Az ekcéma télen nekem 7-8 naponta előjön, bármit is teszek ellene. A kezelési ciklus a következő: Minden nap megelőző krém, a repedések kialakulásáig, ha kialakultak a repedések, szteroidos krém, de csak addig, amíg a repedések be nem zárulnak.

A cél a bőrön lévő kínzó repedések megszüntetése, utána azonnal abba kell hagyni, ez egy, maximum két éjszaka. Ezzel a fájdalom és a viszketés megszűnik, de a bőr még mindig keményebb, más tapintású. Ezt nem szabad tovább kezelni szteroidos krémmel, nem arra való. Ha tovább kezeljük, a bőr bevörösödik és fáj. Ez a szteroidos krém leggyakoribb mellékhatása, melyről sokan írnak a neten, és felhagynak a krém használatával, és negatív kommentekkel riogatnak . Ez a legnagyobb hiba, mert egy életre lemondanak az egyetlen hatásos gyógymódról, holott csak a krémet túladagolták.

Megelőzés:

Az ekcémát valamilyen irritáció okozza. Egyik leggyakoribb ok a hideg, vagy a hideg és szeles idő. Nekem is. Én sokáig azért nem jöttem erre rá, mert nem ismertem fel, hogy pár másodperc!!! is elég a kezemnek a hidegben, hogy kiváltsa az ekcémát. Szinte hihetetlen, de igaz. 10 fok alatt kesztyű alkalmazása teljesen visszaszorítja az ekcéma kialakulását az én esetemben. A kesztyűt még a melegben veszem fel, egy másodpercet sem töltök el a hidegben. Ennyi az egész, és persze minden éjszakára hidratáló krém, addig amíg megint ki nem alakulnak a repedések, mert így is kialakulnak, csak lassabban. Ekkor egy kis szteroidra rendbejön, majd a a ciklus megint kezdődik elölről.

A szteroidos krémmel arra kell csak vigyázni, hogy a lehető legkevesebbet alkalmazni, hogy ne szokjon a bőr hozzá, és ne veszítsen hatékonyságából.

2012. nov. 17. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!