Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Akad itt valaki, akit Hodgkinn...

Akad itt valaki, akit Hodgkinnal kezeltek? Ti is szedtetek szteroidot, ugye? Ha igen, ti is nagyon striásak lettetek tőle?

Figyelt kérdés
2012. aug. 4. 17:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Attól nem, de a hízástól igen.
2012. aug. 4. 20:46
 2/12 A kérdező kommentje:
engem most direkt a szteroidok miatt kialakult csíkok érdekelnek. amúgy ha hízás miatt alakultak ki (ami am közre is játszott, de azt is a szteroidok okozták) könnyebb lenne elviselni, merthogy minek híztam meg :/ de ha rák miatt kell gyógyszert szedni, és ez egy mellékhatás, amivel nem tud az ember mi kezdeni... az pocsék érzés:(
2012. aug. 4. 21:11
 3/12 anonim ***** válasza:

Lehet a steroidtól. Ha vkinek betegség miatt magasabb a kortizolszintje, akkor is striás lesz.

Sajnálom, hogy ezzel is szembe kell nézned, de sajnos muszáj szedned ahhoz, hogy meggyógyulj!

2012. aug. 5. 13:23
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem a daganat/gyógyszer miatt van, hanem a szteroid okozta hízás miatt. Egyik régi lymphomás páciensem 1200 kalóriás diétát csinált a szteroidos kúra alatt, és így tartotta meg a súlyát, nem is akartam elhinni.
2012. aug. 5. 13:34
 5/12 anonim ***** válasza:
Ez azért így nem teljesen igaz, a hyperkortizolizmus ugyanis szintén nem önmagában okoz striát, hanem az adott testtájakra jellemző zsírlerakódással. Oké, növeli a sebgyógyulási időt, stb. De van olyan Cushingos beteg, akinek egy szem striája nincs, mondjuk ez is elég kemény diétával jár.
2012. aug. 5. 13:39
 6/12 A kérdező kommentje:

hát igen, mai fejjel én is másképpen csinálnám. de ez nem mostani dolog, 7 éve voltam beteg 12 évesen, és akkor kaptam hatalmas dózisban szteroidokat. És azoktól meg ugye nagyon éhes is voltam, viszont ugye hízékonyabb is. Ördögi kör.

Csakhogy az orvosok, nem mondták, hogy 1) a szteroidoktól hízni fogok 2) striás leszek.

Mire észbe kaptam, 12 kilót híztam, és tigris lettem. Akkor mondták, hogy mi van. Én meg gyerekfejjel nem tudtam ezeket, a szüleim sem voltak otthon a témában + akkor még internetünk sem volt:( ez van.

Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ha valakinek szintén betegségből adódó striái annak, az hogyan küzd meg vele, hogyan tudja elfogadni? Néha röhögök, amikor nők pár apró csík miatt iszonyat nagy hisztit képesek rendezni. Egyszer egy ismerősöm is 10 percen keresztül ezen nyavalygott, mire meguntam, megmutattam az enyéimet, és soha többé nem sírt ezután a sajátjai miatt:)

Én 7 év alatt sem tudtam elfogadni magam, még mindig rettenetesen szégyenlem a testem. Nem valószínű, hogy ez valaha változni fog:(

2012. aug. 5. 16:17
 7/12 anonim ***** válasza:

Minden egészséges embernek szüksége van pozitív visszajelzésekre a külsejével kapcsolatban. Ha jól értem, 19 éves vagy, előtted az élet, még fogják neked párszor mondani, hogy milyen gyönyörű vagy. Azt meg el kell hinni.

Ilyen egyszerű :)

Én annak idején szintén kaptam egy nagy dózisú anyagot, amitől elhíztam, olyan 11-13 éves korom között egy kicsit pufatos voltam, aztán ezt elnövi az ember, pláne hogy én akkor voltam 19, amikor te születtél, és hát még zsírban sütöttük a rántotthúst :)

A legtöbb nőnek amúgy is lesznek terhességi csíkjai. Szóval ne parázz.

2012. aug. 5. 18:31
 8/12 A kérdező kommentje:

[link]

azt mondod? hát, én ilyet még csak képen láttam, esetleg anyukákon, akik épp hármasikreket szültek.

Ja, ehhez ,ég hozzájön, hogy a mellem is azóta lóg, amióta szteroidokat kaptam. Láttál már 12-136 éves gyereket lógó mellel?:D Vicces.

2012. aug. 5. 21:31
 9/12 A kérdező kommentje:
de azért köszi a biztató szavakat.
2012. aug. 5. 21:32
 10/12 anonim ***** válasza:
12-13 éves gyereknek LÓG a melle? Milyen melle?
2012. aug. 6. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!