Lehet-e májkárosodásom a sok alkoholtól? Milyen gyorsan alakul ki?
Figyelt kérdés
Idén éve elején voltam vérvételen,a GOT szintem 45 icipicivel magasabb,mint a referencia érték(5-40ig) a dokim szerint aggodalomra semmi ok.Azonban idén kétszer sikerült taccsra tennem magam úgy,hogy másnap a buli után hánytam vagy négyszer.(talán enyhe alkoholmérgezés lehetett) Félek,hogy tönkretettem a májamat.Kérjek újabb vérvizsgálatot hátha növekedett a GOT?
(azóta nem iszom,kioktatást nem kérek Köszönöm a válaszokat)
2012. aug. 13. 16:18
1/3 anonim válasza:
Minden lehetséges és mindennek az ellenkezője is. Nem mindenki reagál egyformán azonos mennyiségű alkoholra. Szerencsére a mág regenerálódik, így ha baj van, helyre lehet hozni. Amit tanácsolnék jó szívvel: ne igyál mostanában. Vegyél magadnak legalább 2 üveg máriatövis olajat /másfél decis azt hiszem 1500 körül van, de van kisebb adag is sokkal drágábban, mert más a gyártója!/. Ebből naponta 1 mokkás kanállal ajánlanak a délelőtti órákban. Ez egy kitűnő májtsztító, méregtelenítő. Rendbe fogsz jönni, szívből kívánom!
3/3 anonim válasza:
ja meg csak ovatosan a piával ne üsdki magad mindig, de egy idő után ugy is jobban birod a piát. Én régen 1 dc 70 fokos házitol totál lettem, most meg kell 3-4. dc hogy transzformersz legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!