Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi szükséges ahhoz, hogy...

---R33--- kérdése:

Mi szükséges ahhoz, hogy szervdonor lehessek?

Figyelt kérdés
Utánaolvastam, de amúgy is tudtam, hogy aki ugye életében nem tiltakozik... Dehát, végülis ha valaki meghal, nem mennek oda mindig a családhoz, hogy a szerveit felhasználhatják-e, nem? (vagy ez kortól függ?) Van olyan, amit tehetek azért, hogy a szerveimet mindenképpen eladományozhassam halálom után??

2012. aug. 9. 21:24
 1/8 anonim ***** válasza:
42%

Hát a szabály az, hogy ha vki 18 év feletti, és életében nem tiltakozik ellene, akkor alapból kipakolhatják.

Csak mivel a családtagok vinnyogni szoktak miatta, meg fenyegetőznek, ezért ált. megkérdezik őket, hogy engedik-e vagy sem...

A szüleiddel beszéld meg, hogy ne tiltakozzanak, ha esetleg meghalsz.

Vagy menj el a háziorvosodhoz és kérdezd meg őt, hogy lehet-e íratni olyan papírt, hogy a szüleid se akadályozhassák meg a szervkivételt.

2012. aug. 9. 21:28
 2/8 anonim ***** válasza:
59%
Én úgy tudom, hogy még életedben rendelkezni kell róla, ha ezt nem tetted meg akkor a családnak jogában áll a halál után dönteni.
2012. aug. 9. 21:31
 3/8 anonim ***** válasza:
42%
Második: Rosszul tudod.
2012. aug. 9. 21:34
 4/8 anonim ***** válasza:
Az első jól mondja. Magyarországon alapesetben mindenki szervdonor. Ha NEM akarsz az lenni, abban az esetben kell csak nyilatkoznod.
2012. aug. 9. 21:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is ugy tudom hogy életben kell rendelkezned róla.
2012. aug. 9. 21:40
 6/8 anonim ***** válasza:
30%

A fene vigye már el.

Úgy van, ahogy leírtam (első komment). Tudom, mert tanultam bakker.

Aki mást hisz, az talán legyen olyan kedves olvasson utána, mielőtt baromságokat írogat.

2012. aug. 9. 21:47
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó mért kell ekkora tahónak lenned? És ha rosszul tudjuk akkor mivan? Oda írtuk mindketten, hogy SZERINTÜNK, ami azt jelenti, hogy én úgy gondolom ez így van, de egyáltalán nem biztos. Akkor ennyi erővel a kérdező is utána olvashatott volna a guglin -.-
2012. aug. 10. 07:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Magyarországon mindenki szervdonor, kivéve, ha ezt életében, írásban megtiltja:

"Hazánkban a lakosság jelentős része nincs tisztában a szervdonációs törvényekkel, hacsak nem közvetlenül érintett a témában. Magyarországon - a törvény értelmében - mindenki feltételezett donornak számít kivéve azt, aki tiltó nyilatkozatot tesz szervei kivételéről."

[link]

2012. aug. 10. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!