Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Meddig lesz TB-m?

Meddig lesz TB-m?

Figyelt kérdés
Jelenleg nem dolgozok, júniusban befejeztem egy szakmát amiről bizonyítványom van. Innentől számítva még mennyi ideig lesz TB-m mert jelenleg munkám nincs, viszont volt hogy nyáron már dolgoztam pár hónapot.
2012. aug. 5. 01:20
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
ja és 21 éves pályakezdő vagyok.
2012. aug. 5. 01:21
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Az iattól függ, mikor voltál utoljára biztosítva, miylen jogon. Az iskolai jogviszonnyal járt TB-fizetés?

Vagy a nyári munkád bejelentett volt?

A vége után 45 napig vagy biztosított még, utána jelentkezz be a munkaügyi Központba, az is biztosított jogviszony. Ott már mondanak Neked mindent, hogy hogy van utána.

Ha régen voltál csak biztosítva már, és lejárt a 45 nap, akkor a kiesett részt Neked kell kifizetned zsebből az APEH-nak, ők foglalkoznak a TB-vel is. Most 6 E Ft/hó.

2012. aug. 5. 01:26
 3/11 A kérdező kommentje:

idő közben megtaláltam a választ:

12. Mit tegyen a már érettségizett, de még a felsőoktatási intézménybe be nem iratkozott hallgató?

A középfokú nevelési-oktatási intézmény nappali tagozatos magyar állampolgár tanulója a tanulói jogviszony kezdetétől a diákigazolványra való jogosultsága megszűnéséig jogosult egészségügyi szolgáltatásra. Így a felsőfokú oktatási intézménybe történő beiratkozásig biztosított jogosultsága, mivel a júniusban

érettségiző diák október 31-ig jogosult diákigazolványra. Ezt követően még további 45 napig, azaz december 15-ig jogosult egészségügyi szolgáltatásra a diák akkor is, ha nem tanul tovább felsőoktatási intézményben és biztosítási jogviszonnyal sem rendelkezik.

2012. aug. 5. 01:29
 4/11 A kérdező kommentje:
Amúgy igen, bejelentett volt de rég dolgoztam már utoljára és akkor is vontak tb-t, az nem tudom mennyire számít bele.
2012. aug. 5. 01:30
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi a választ amúgy.
2012. aug. 5. 01:32
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Vigyázz, a 3. csak akkor vonatkozik Rád, ha most érettségiztél. Vagy ha teljes tanév volt a szakképzésed, ami most ért véget, és középfokú nappali iskolának számít. Máskülönben nem.
2012. aug. 5. 01:33
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szóval ha van érvényes diákod attól a sulitól.
2012. aug. 5. 01:34
 8/11 A kérdező kommentje:
2 év volt a szakma, és teljes tanév
2012. aug. 5. 01:39
 9/11 A kérdező kommentje:
a szakma az középfokú végzettségnek számít? mert 2 éve érettségiztem és utána szakmát tanultam.
2012. aug. 5. 01:44
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de ha van érvényes diákod, aminek az érvényessége októberig tart, akkor oké, az még az egyetemistára is így vonatkozik diplomázás után, emlékszem! Akkor én is úgy értelmezem, hogy van TB-d a diákigazolvány lejárta után még 45 napig. De azért hívd fel az APEH-et, bár ha kedvezőtlent mondanak, ne hidd el, kérdezz tovább, mert sok ügyintéző dezinformált.:)
2012. aug. 5. 01:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!