Mitől bénulhatott le a bal lábam egy kis időre?
Figyelt kérdés
Leültünk a táborban a szoba padlójára, és mivel hamar el tud zsibbadni a lábam, ezért mindig változtattam a testhelyzetemet, utoljára úgy ültem hogy fél oldalt a jobb lábamra helyezkedtem, így a bal lábam volt felül.
Kb. 3 percig lehettem így és nem éreztem semmit. Mikor meg akartam mozdítani a lábamat, nem tudtam, és mikor megemeltem, mintha egy élettelen dolgot tartottam volna a kezemben :(((((( Elkezdtem masszírozni, mire egy-két percre rá elkezdett zsibbadni de így is beletellett egy kis időbe amíg rá tudtam állni.
Szörnyű volt :( Lehet ahhoz köze hogy van pár kiló plusz rajtam, ami elsősorban a csípőmre rakódott le? Vagy ennél komolyabbról van szó?
A szüleim azt mondták hogy felesleges orvoshoz mennem ezzel, inkább bicikliznem kellene.
2012. júl. 31. 19:39
2/2 anonim válasza:
Valami miatt nem kapott a lábad vért. Ezt igazolja, hogy amikor masszíroztak, elkezdett zsibbadni. Ilyenkor a zsibbadás azt jelenti, hogy kezdenek az erek feltöltődni vérrel. Mivel a testhelyzetedet változtattad, nem biztos, hogy a testhelyzet miatt nem volt megfelelő a vérellátás. A túlsúlynak semmi köze hozzá. Nézesd meg, hogy nincs-e érszűkületed. Ha érszűkület okozza, a rendszeres mozgás valóban segít, de gyógyszeres kezelésre is szükség van. A biciklizés ebből a mozgás, de a gyógyszert orvosnak kell kiválasztani és felírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!