Minden halottat felboncolnak? Mikor nem csinálnak
boncolást?
Ha te kéred hogy ne boncolják, jellemzöen vallási okok miatt. De ez még mindig csak mérlegelési alap, tehát ettől még mindig dönthetnek úgy hogy sajnos boncolni kell.
2012. júl. 26. 16:06
Nem, csak ha kérik a hozzátartozók, hogy megállapítsák, miben hunyt el a rokonuk.
Kivétel, ha bűncselekmény következtében halt meg valaki, akkor igen, mindig van boncolás.
2012. júl. 26. 16:06
3/11 A kérdező kommentje:
A 93éves nagynéném halt meg,már több mint 10éve Alzheimer-kóros volt. Nagyon le volt épülve. Hamvasztva lesz.
Úgy tudom akit hamvasztanak,az mindig boncolják előtte. De nem tudom mi értelme már csak a kora miatt is?!
Mert lehet olyan hozzátartozó.. sajnos van ilyen hogy örökség miatt kicsit rásegítenek...vagy szimplán már sajnálja...
2012. júl. 26. 16:23
A halál pontos okát kell megállapitaniuk, ha valaki hosszú lefolyású gyógyithatatlan betegségben szenved még nem egyenlő azzal hogy ebben is hunyt el. Időseknél, hosszú ideig fekvés mellett ennél gyakoribb a tüdögyulladás, ezt és a betegségek közti összefüggéseket meg kell neveznie a halottkémnek.
2012. júl. 26. 16:28
6/11 A kérdező kommentje:
Nincsen örökség! Nem voltak gyerekei. Nagymamám nővére volt,vele és nagyapámmal élt. Otthon halt meg. Nagyon szerettem őt,ő is engem,olyan volt mint egy 3.nagymama!:(((
Csak azokat nem boncolják, akiknél egyértelmű a halálok (pl. egy régóta rákos beteget, aki hosszú szenvedés után a kórházban hunyt el), mindenki mást boncolnak.
2012. júl. 26. 17:36
Mint irtam sajnos őket is, azt kifejezetten kérned kell ha nem szeretnél boncolást.
2012. júl. 26. 17:45
Ezt minden esetben a halált megállapító orvos dönti el ott és akkor hogy kér e boncolást, a család csak vélemnyezheti hogy kéri vagy sem,az orvos dönt. Sajnos sokszor ezt értelmetlenül,ahogy te is írod a kora miatt már úgymond felesleges. Hogy miben halt meg,egyszerűen elfárad a szervezet ennyi idő alatt,hát ha még beteg is volt. De a hamvasztást és a temetést ez nem befolyásolja.
Részvétem.
2012. júl. 27. 06:31
Ja,és akit hamvasztanak azt sem feltétlenül kell boncolni,ebben az esetben kell külön hamvasztási engedély.
2012. júl. 27. 06:33
Kapcsolódó kérdések: