Szerintetek hol helyezkedik el a lélek a testben?
Ez a kérdés úgy merült fel bennem, hogy ha valami problémám van, csalódott, szomorú vagyok, érzek egyfajta fájást a mellkasomban, de nem a szívem fáj, sem egyéb szervem, hanem egy szorító érzés a mellkasomban. Én ezt a fájdalmat hívom úgy, hogy "fáj a lelkem". Tehát szerintem valahol a a mellkasban helyezkedik el a lélek.
Nektek mi erről a véleményetek?
Szia!
Szerintem is ott helyezkedik el, a mellkasban. Nekem, mikor nagyon kivagyok, középtájt szokott belenyilalni, vagyis mintha megmarkolnának valamit. Olyankor kisugárzik az egész mellkasomba.
Igen, én is pont ezt érzem, középről sugárzik ki.
Köszönöm a hasznos válaszod, várom a többiek véleményét is!
Hmm, egy újabb fajta felfogás. :)
Szerintem az agy és a lélek két külön dolog, de megértem, hogy miért gondolod így. Tetszett a válaszod, köszi!
Erre már én is gondoltam. :)
Amúgy, pár napja olvastam egy újságban, hogy egy orosz kutató kitalálta, hogy ha meghal egy milliárdos, akkor az agyát átülteti egy robotba, és akkor úgy állítólag, örökké élhet. Tehát, ha ez tényleg így van, akkor az agy képes lélek nélkül működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!