Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » HELP! Narancssárga vérem van?...

HELP! Narancssárga vérem van? Vagy mi ez? KÉP!

Figyelt kérdés

Az a gond, hogy kb. 15 perce egy kiálló szögbe belerúgtam erővel, és felszakadt a nagy lábamujjának a talpán a bőr. Kb. 1 négyezt cm-es bőr darab jött fel, ami lityeg felette. Elejln vérzett, akkor piros vér jött. Most kb. 10 perce itatom még (kicsit vérzik már), de narancssárgás. 1. Mitől narancssárga a vérem? (már lassan olyan halvány, hogy vízszerű anyag jön). Mi lehet ez??? (képet mellékeltem a papírzsepin lévő vérről) 2. hogyan állíthatnám el a vérzést? 3. szerintetek kb. hány nap múlva gyógyul be annyira az ilyen seb, hogy már nem zavarjon a hétköznapi tevékenységeimben (pl. ne fájjon, normálisan rá tudjak állni stb)?

itt a kép (AKI NEM BÍRJA A VÉRT NÉZNI, AZ NE KATTINTSON RÁ!): [link]

NAGYON KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT, KICSIT BE VAGYOK SZARVA! ÁÁ! ://

14/l

2012. júl. 25. 14:23
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
vagy citromlével?
2012. júl. 25. 15:03
 12/18 anonim ***** válasza:

Egyikkel sem, vegyetek a gyógyszertárban jódot.

A szúrt sebek egyébként elég veszélyesek, hiába nem nagy és mély.

2012. júl. 25. 15:49
 13/18 A kérdező kommentje:
ez úgy szúrt seb, hogy a bőrrel nagyjából párhuzamosan szúrt. és elég nagy. tehát nem csak egy pont látszik, hanem kb. 1-2 cm hosszú, és 0.5-1 cm széles.
2012. júl. 25. 15:59
 14/18 A kérdező kommentje:

nem egyenesen bele a lábujjamba ment, tehát nem csak egy pont látszik a lábamon.

hanem hosszában, a bőrfelületemmel nagyjából párhuzamosan szúródott át. nem akarok gusztustalankodni, de itt egy kép róla (ha valaki nem bírja az ilyeneket, ne nézze meg!): [link]

nem látszik maga a hús, mert ugye felette volt egy lityegő bőrdarab és az bele van ragadva a sebbe és nem bírom kiszedni, mert akkor iszonyatosan fáj. (mellette az a folt egy vízhólyag maradványa)

2012. júl. 25. 16:04
 15/18 anonim ***** válasza:
Megnéztem, de nem sokat láttam, ha nyitott a seb, akkor jobb, de ha zárt és két lyuk van rajta, akkor tud könnyebben befertőződni, másrészt ha a szög rozsdás volt, akkor még rosszabb, ráadásul jódod sincs otthon.
2012. júl. 25. 16:14
 16/18 A kérdező kommentje:
nem rozsdás. fertőtlenítettem (amennyire tudtam)
2012. júl. 25. 16:20
 17/18 A kérdező kommentje:
nem két pont van. hanem igazából egy nagy felület maga a seb, és egy nagy felületű bőr van rajta.
2012. júl. 25. 16:35
 18/18 xperialaci ***** válasza:
ezt egy baktérium okozza és ez a saffalinus (latin) nem nagy gond igyál sok vizet meg egyél sokat (fölleg halat) és pár nap múlva rendes színú lessz.
2012. júl. 29. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!