HELP! Narancssárga vérem van? Vagy mi ez? KÉP!
Az a gond, hogy kb. 15 perce egy kiálló szögbe belerúgtam erővel, és felszakadt a nagy lábamujjának a talpán a bőr. Kb. 1 négyezt cm-es bőr darab jött fel, ami lityeg felette. Elejln vérzett, akkor piros vér jött. Most kb. 10 perce itatom még (kicsit vérzik már), de narancssárgás. 1. Mitől narancssárga a vérem? (már lassan olyan halvány, hogy vízszerű anyag jön). Mi lehet ez??? (képet mellékeltem a papírzsepin lévő vérről) 2. hogyan állíthatnám el a vérzést? 3. szerintetek kb. hány nap múlva gyógyul be annyira az ilyen seb, hogy már nem zavarjon a hétköznapi tevékenységeimben (pl. ne fájjon, normálisan rá tudjak állni stb)?
itt a kép (AKI NEM BÍRJA A VÉRT NÉZNI, AZ NE KATTINTSON RÁ!): [link]
NAGYON KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT, KICSIT BE VAGYOK SZARVA! ÁÁ! ://
14/l
Ha szögbe rúgtál, akkor feltétlen menj el a sebészetre, kell egy tetanusz injekció, mert vérmérgezést kaphatsz. A sebet fertőtléenítsd le jóddal és kösd be steril gézzel.
Az mér gondolom nem vér, hanem sebváladék, de menj el az orvoshoz vele.
köszönöm a válaszokat!
a seb nem olyan nagyon mély, a szög is nagyon apró/vékony volt. a seb sem olyan, a szög BELEFÚRÓDOTT az ujjamba, hanem igazából csak a bőrrel párhuzamosan hasított bele, szóval nem olyan mély..
akkor is kell tetanusz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!