Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Bevehetek még egy multivitamin...

Bevehetek még egy multivitamin tablettát?

Figyelt kérdés
Reggel bevettem egyet, de ahogy utána ettem annyira elkezdtem köhögni, hogy kihánytam a kaját. Olyan 20 perc után volt ahogy bevettem a vitamint. bevehetek még egyet?
2012. júl. 22. 11:13
1 2
 11/15 Ájhevnó ***** válasza:

A vitaminokat is gyárakban készítik. Érdekük, hogy rendszeresen szedd akkor is a készítményeiket, amikor nincs rá szükséged -> vitaminok nyáron, amikor vígan elég lenne este egy jó kis paradicsomos saláta, vagy nasiként egy kis eper. Telente napi 2-3 narancs vagy mandarin. Ez mind fedezi az emberi szükségleteket C-vitaminból. Te mégis szeded az általuk gyártott vitaminokat, ebben az esetben 1 grammos C-vitamint, minden egyes nap. Ezért mondom, hogy kúraszerűen, megfázásos időszakban, telente, amikor nincs annyi zöldség, a nyomelemek pótlására, de nem folyamatosan. Meg lehetne oldani másképp is, nem csak tablettaként.

Bár magam ellen beszélek, patikában dolgozom nem zöldségesnél.

2012. júl. 22. 20:16
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem akarok vitatkozni.

Kérlek nézz szét a nagyvilágban, hogy hogyan élnek, hány évesnek néznek ki, milyen fizikumuk van azoknak az 50-80 éves embereknek, akik évtizedek óta sportolnak, mellette "nagydózisú" vitaminkészítményeket fogyasztanak és hogyan élnek, hány évesnek néznek ki, milyen fizikumuk van a hasonló korú olyan emberek, akik a "nyugati" orvostudomány szerint táplálkoznak és gyógyszert szednek.

2012. júl. 22. 20:29
 13/15 anonim ***** válasza:
Hidd el, nem fedezi az a narancs a C-vitamin szükségletedet, amelyiket félig éretlenül szednek le és hetekig utaztatják, hogy "frissen" meg tudd venni a boltban.
2012. júl. 22. 20:30
 14/15 Ájhevnó ***** válasza:

Nos igen, kimondtad a lényeget.. aki sportol és vitaminkészítményt szed, az valószínűleg figyel az egészségére és az étkezésére, így tovább és jobb minőségben fog élni. Aki ül és zabál össze vissza, azon meg nem igazán segít egy vagon vitamin sem. Érdekes lenne megfigyelni ezt a populációt is :)

Az biztos, hogy a nagy dózisú vitamin általában nem árt, tehát ha az embernek segít figyelni magára, akkor nagyon hasznos. Én csak a nagydózisú vitaminok szükségességét kérdőjelezem meg, pl egy kísérlet érdekes lenne, az egészséges életmódot folyatató idősek esetén. Egyik csoport nagy dózis, másik ajánlott dózisú, ugyanúgy kinéző készítményt kapna.

2012. júl. 22. 20:44
 15/15 Ájhevnó ***** válasza:
Addig viszont bizonyítatlan mindkét álláspont, úgyhogy köszönöm a ritka normális párbeszédet.
2012. júl. 22. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!