Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit jelent ez? Mit okozhat?...

Mit jelent ez? Mit okozhat? Miért nem foglalkozik ezzel az orvos?

Figyelt kérdés

A vérképem eredményében a pajzsmirigy értékem majdnem duplája a normális érték felső határának. Az orvosom azt mondta, hogy nem kell ezzel foglalkozni. Miért mondta? Kaptam egy jó erőst gyógyszert, és figyelembe se vette a kérdéseimet.

Okozhat ez túlsúlyt? Vagy mit jelent? Miben mutatkozik meg? Miért nem kell ezzel törődni kamasz korban?

L, 17

2009. júl. 11. 11:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem igenis kéne vele törődni. Mi miatt csinálták meg a hormonellenőrzést?

Kérj beutalót egy endokrinológushoz!

2009. júl. 11. 11:26
 2/5 anonim ***** válasza:
És a gyógyszert mire kaptad??
2009. júl. 11. 11:33
 3/5 anonim ***** válasza:
A pajzsmirigy alulműködés vagyis lelassult anyagcsere okozhat hízékonyságot. Gyógyszerrel (L-Thyroxin)pótolható a hiányzó hormon. Interneten utána tudsz nézni. Furcsán hangzik, hogy nem kell vele foglalkozni, legfeljebb talán annyiban, hogy nem kell, hogy betegségtudatod legyen, ez az életedet csak annyiban befolyásolja, hogy minden reggel étkezés előtt fél órával bekapod a bogyót. Viszont a hormonszintet rendszeresen, úgy félévente ellenőriztetni kell, különösen az elején, hogy pont a szükséges mértékben - se több, se kevesebb - kapd a gyógyszert. Ezt a körzeti orvos is felügyelni tudja, vagy endokrinológus. Az orvos akkor se válaszol a kérdéseidre, ha a szüleiddel vagy? Köteles minden felvilágosítást megadni, sőt újabban a receptkiváltáskor ezt az aláírásoddal még igazolod is, (rá van írva a recept hátára), tehát ha így van, szakmai hibát követ el.
2009. júl. 11. 11:33
 4/5 A kérdező kommentje:

Nos, rettenetesen pattanásos a bőröm, és se kozmetikus, se az arclemosók nem segítenek, már jó ideje kísérletezünk.

Bőrgyógyászatra mentünk, ahol először Rulidot kaptam, de mivel nem használt, Tetralysalt írtak fel nekem.

Az értékeknél elmagyarázta, hogy mi micsoda, de a pajzsmirigy értékre azt mondta, hogy nem fontos, kamaszkorban normális, hogy magas. Anyu vette át a leleteket, mert suli miatt nem tudtam ott lenni. Később megkérdeztem én is az orvost, hogy most aggódnom kellene? Azt mondta, hogy ne törődjek már ezzel, megmondta, hogy nem számít.

Innentől fogva nem tudom mi a helyzet.

2009. júl. 11. 12:07
 5/5 A kérdező kommentje:

Viszont a Helikobakter vizsgálat is pozitív lett. Most ahogy itt olvasgattam az interneten, valami olyasmit találtam hogy a kettő összefügg. Lehetséges?

Természetesen nem ok nélkül bírálom... de elég nagy a súlyom, és hiába sportolok vagy diétázom, mindig eredménytelen az összes próbálkozásom.

2009. júl. 11. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!