Izomerő függ az izomnagyságától?
Figyelt kérdés
Üdv.
Most akkor az izomerő függ attól, hogy mekkora az izom? Mert pl. én ismerek olyan embert aki sokkal izmosabb nálam és nagyobb a karja, de én erősebb vagyok nála.
2012. júl. 6. 23:18
1/3 anonim válasza:
Az ember ereje nem csak az izomból adódik,hanem az inak és az ízületek állapotából is.Általában az ilyen nagy izomkolosszusok mind súlyzózással edzenek ami eléggé megviseli az ízületeket.Szóval a nagy izom nem feltétlenül jelent nagy erőt.
2/3 anonim válasza:
Nem bizony.Főleg,hogy az emberi test nem szeret feleslegesen nagy terhet cipelni.Úgy lenne pedig logikus,hogy nekem 10-es a karom,elbírok 50 kilót,neki 20-as és akkor 100 kilót bír,de ez nem így van.A testépítők is ha elérnek egy szintet,amit elégnek gondolnak és abbahagyják az edzést,akkor egy idő után összemennek,ugyanis kihasználatlanok az izmaik,ezért a testük lebontja.nyilván nem két perc alatt,hanem fokozatosan,apránként.Natural vonalon.
3/3 anonim válasza:
Na,a kérdésre meg nem válaszoltam. :) Az izmok a lehető legkisebbek akarnak maradni mindig.Tehát ha nincsenek pumpálva,attól még az erejük lehet nagy.vagyis ha nem vagy testépítő,de mondjuk segédmunkás,attól nem leszel nagy marha,viszont lehet,hogy a kétszer olyan kicsi karod többet bír,mint aki csak súlyzózik.A tested annyit tart fent izomból,amennyit muszáj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!