Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit csinálnak, ha allergiás...

Mit csinálnak, ha allergiás vagyok?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy nagyon beteg vagyok, egy gyógyszer tudna megmenteni, de arra allergiás vagyok. Ilyenkor mit csinálnak?
2009. júl. 9. 16:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha allergiás vagy akkor a gyógyszer hatóanyagára vagy allergiás. Biztos lenne gyógyszer hasonló hatással, más hatóanyaggal. Illetve az a kérdés hogy mennyire vagy allergiás, az se mindegy.
2009. júl. 9. 16:44
 2/5 A kérdező kommentje:
nem tudom, mint jelent az, hogy mennyire. 4 féle antibiotikumra, tojásra, színezékre, nátrium-benzoátra, porra és valami növényre.
2009. júl. 10. 11:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Mindíg közölni kell az orvossal hogy mire vagy allergiás. Szerencsére nagyon sok féle antibiotikum van, találnak olyat, ami nem okoz gondot.
2009. júl. 11. 21:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én penicillin és szulfanomid-érzékeny vagyok. Egyszer olyan betegségem volt,amire kizárólag penicillin tartalmú antibiotikumot lehetett felírni. Kaptam mellé akkora dózisú allergia elleni gyógyszereket....ennek ellenére olyan kiütéses lettem,s legszivesebben véresre vakartam volna magam(: De nem volt más megoldás...hát...nem kívánom senkinek. Viszont meggyógyultam.
2009. júl. 11. 22:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Elvileg kell lennie más hatóanyagú de ugyanolyan hatású gyógyszernek, illetve van, amire alternatív gyógymód is van. Nem tudom, milyen betegségről lehet szó, úgyhogy csak körülbelül tudok tippet adni, az orvossal mindenképp közölni kell, mire vagy érzékeny, és esetleg szétnézhetsz, hogy van-e arra a betegségre alternatív, gyógynövényes gyógymód. Anyukám pl. a cukorbetegségből gyógynövényekkel gyógyult ki, úgy, hogy inzulinos volt, és most már gyógyszer se kell. Én pedig a torkomra rendszeresen csak gyógynövényes-természetes gyógymódokat használok, nem szoktam orvoshoz járni, és nem is szükséges, mert beváltak és mindig jók.

Én a rovarcsípésre vagyok allergiás, arra kalcium pezsgőtablettát veszek, és ha nagyon erősen jelentkezik, csak ahhoz kell orvosi segítség, mert a kalcium ampulla csak vényre kapható.

Anyu is sok gyógyszerre érzékeny, emiatt is kutatja mindenre a lehetséges alternatív-gyógynövényes lehetőségeket, mert neki azokat lehet, gyógyszerből meg nagyon sokat nem, és ha beteg, akkor valahogy neki is rendbe kell jönnie. Eddig sikerült neki sokmindent megoldani így.

2009. júl. 11. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!