Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ettől később lehetek epilepsziás?

Ettől később lehetek epilepsziás?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok.

Régebben 2.osztályos korom óta ha néha felidegesítettek nagyon felment a vérnyomásom és a pulzusom, olyankor piros lett az arcom és nagyon melegem lett. Kb. egy éve elég feszült vagyok.

Mostantól megpróbálok nyugodtabban élni.

Ezek miatt felnőtt koromban lehet epilepsziám?

2012. júl. 2. 18:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Emiatt önmagában nem. Egyébként is az epilepsziák többsége gyermek/serdülő korban a leggyakoribb felnőttkorra pedig megszűnik/szelídül.
2012. júl. 2. 18:05
 2/5 anonim ***** válasza:

szia!

Ettől maximum magas vérnyomásos leszel. Ez az epilepsziához kevés.

Viszont van egy ismerősöm, akit a gimi kolijában rádobtak az égő gáztűzhelyre, és epilepsziás lett a fiú...

2012. júl. 2. 18:05
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Volt, hogy az arcpirosság mellett még a fülem mögött a magas vérnyomás és pulzus miatt kidudorodott egy ér.

Vajon az agyamban nem volt olyan ér ami a nagy nyomás hatására magnyomot volna valamit?

Akkor nem lehet így se emiatt epilepsziám?

2012. júl. 2. 18:18
 4/5 anonim válasza:

A leírt tünetek természetes testi reakciók, nem kell túlparázni. :)

Vérnyomás+pulzus max agyvérzést kapsz... :) Ha nagyon aggódsz az ep miatt, kérj beutalót a házidokidtól EEG vizsgálatra.

2012. júl. 13. 16:01
 5/5 A kérdező kommentje:

Néha előfordult még, hogy egy kicsit mozgott a kisujjam magától, de amikor megfogtam abbamaradt. Ilyen mindenkinél előfordul?

És még annyi volt, hogy amikor alsós voltam 2 szer előfordult, hogy miközben összevitatkoztam egy másik gyerekkel és verekedtünk kb. 2 percre amíg nem ültem le úgy elsötétedett minden. Nagyon rosszul láttam tőle. (Nem ütötte meg a szemem.) Ezektől még ugye nem leszek epilepsziás? És mitől lehettek ezek?

2012. júl. 18. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!